HBO niveau Bijscholing “Spine Qigong”

zomerworkshop een soepele rug

HBO Bijscholing voor therapeuten of docenten Medische Qigong m.b.t. de wervelkolom.

Wat doet het?
Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!
Voor wie?
HBO Bijscholing voor therapeuten of docenten Medische Qigong.
Kosten en frequentie
€325,00 3 hele dagen inclusief hand-out, certificaat, koffie en thee.

Meester Dou Zhanguo-500x500

 

 

 

 

Spine Qigong

 

De rug is vaak oorzaak van allerhande klachten en blokkades. Door stress en pijn blokkeert de energiestroom en voelt men zich onprettig. De ruggengraat heeft invloed op het functioneren van de organen en alle andere functies in het lichaam. Tijdens deze bijscholing doen we vooral oefeningen, die gericht zijn op een ontspannen rug en schouders.

Tijdens deze bijscholing staat de ruggengraat centraal. Alle oefeningen uit de Chinese bewegingsleer zijn erop gericht je ruggengraat soepeler te maken, vanaf je onderrug tot bovenin je nek. Er wordt ook gewerkt aan de blokkades die veel mensen hebben tussen de schouderbladen en ook schouderproblemen komen aan de orde. De ruggengraat is de beste geleider van Qi door je hele lichaam.

In het Verre Oosten is het bestaan van het energiesysteem van het lichaam al vele duizenden jaren bekend. De energie die door het energiesysteem stroomt wordt in China ‘Chi’ genoemd, wat staat voor ‘levensenergie’.

De emotionele en lichamelijke gezondheid is verbonden met het stromen van de levensenergie door het energiesysteem van je lichaam.

Als er geen blokkades zijn kan de levensenergie vrij stromen en voelt men zich over het algemeen goed, men heeft geen last van spanningen en dus ook geen pijn door stress.

Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en stress ontstaan er blokkades in het energiesysteem. Door deze blokkades gaat de levensenergie steeds moeizamer stromen. Des te minder de Qi door het energiesysteem stroomt, des te meer voelt men de gevolgen. Deze gevolgen voelt men in de vorm stress en de daaraan gerelateerde lichamelijke klachten.

Tijdens deze bijscholing leer je waarom het zo belangrijk is de rug vrij te maken maar ook hoe je de rug vrij kunt maken, je komt uit je hoofd in je lichaam en je lichaam wordt sterker en soepeler.

Het is opmerkelijk hoe clienten en of cursisten die deze oefeningen doen opknappen en versteld staan van het verdwijnen van reeds lang bestaande ongemakken in het lijf. Ook emotioneel worden oude vastzittende ervaringen in stroming gebracht, waardoor emoties op een milde manier in balans worden gebracht. De oefeningen zijn eenvoudig aan te leren en goed in te zetten bij een therapeutische behandeling.

Een soepele wervelkolom staat voor een lang en gezond leven!

Inge Duyts heeft het rugprogramma uit de eerste hand geleerd dus van Master Dou Zhanguo zelf en  heeft het rugprogramma verder uitgewerkt om het door te kunnen geven aan docenten en of therapeuten in de TCM.

Ervaring met Zhi Neng Qigong is niet nodig.

Momenteel is de bijscholing HBO Spine Qigong geaccrediteerd bij de FAGT, Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten, Zhong Nederlandse vereniging voor Traditionele Chinese geneeskunde, de LVNG, Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijzen en de VNT, Vereniging van Natuurgeneeskundig Therapeuten.

https://www.fagt.org/onderwijs/erkende-cam-bijscholingen/geaccrediteerde-bij-en-nascholing/oosters/?pagina=1

 

Eerstvolgende workshopdata: 

16, 23 en 30 oktober 2020,

29 januari, 5 februari en 12 februari 2021.

Tijd: 3 hele dagen (vrijdagmiddag en avond, (in totaal 18 uur en 18 accreditatie punten)

Op vrijdag oefenen we van 13:30 uur tot 17:00 uur en van 18:00 uur tot 21:00 uur

Kosten: € 325,00 inclusief Syllabus,Certificaat,  koffie en thee
Locatie: Catharinahof Grave (bij Nijmegen)

Algemene Voorwaarden “Studio Neem Tijd”

Deelname aan de bijscholing op HBO niveau “Spine Qigong”

De bijscholing bestaat uit: theorie en praktijk en toetsing.

Algemene voorwaarden

Inschrijven: via de mail: info@studioneemtijd.nl

Geef duidelijk aan wat je voorkennis is om deel te nemen aan deze bijscholing.

Tevens kunt u de eventuele klachten aangeven en toelichten.

Betaling: Betaling door overschrijving op bankrekeningnummer:

Mej W P M Duyts
NL43 INGB 0004 4792 88

Je kunt je inschrijving definitief maken na aanbetaling van € 150,00. Het resterende bedrag betaal je uiterlijk 6 weken voor aanvang van de bijscholing.

Termijn Annuleringskosten
tot 3 weken Kosteloos
2 weken 50%
1 weken 100%

 

Aansprakelijkheid: Laat geen waardevolle spullen achter in de het pand van “Studio Neem Tijd”, noch de therapeut, zijn aansprakelijk voor schade ontstaan door verlies of diefstal.

Rapportage en Privacy: Tijdens de inschrijving zullen uw persoonsgegevens opgenomen worden. Op deze registratie is de Wet Bescherming Persoonsgegevens van toepassing.

Identificatie: Legitimatie op de eerste cursusdag.

 

Resultaat: “Voor jezelf en je cursisten en of clienten een rug die beter functioneert en doorstroomt”.

 

 

Feed Back

24-26 januari 2020

Feed back op de 3 daagse HBO Workshop Spine Qigong

De 3daagse heeft op mij een zeer goede indruk gemaakt. Prachtige oefeningen om nog dieper in het lichaam te gaan en de zelfhelende stroom op gang te brengen.
Inge heeft een mooie manier van lichaamsbewustzijn duiden, daar waar je aandacht hoort te zijn en daar waar je eigen lichaam nog net iets meer in balans kan zijn.
Mijn lichaam is bekend met Osteopathie en Cranio sacraal behandelingen, de oefeningen en de laag waar de oefeningen zich in uiten heeft zeer veel weg van deze behandelingen. Prachtig om zo zelf het lichaam in balans te brengen en de verbinding daarmee te ervaren.

Dank Inge voor deze verrijkende 3 dagen.

 

 

 

Hallo Inge,

Deze Spine qigong bijscholing kwam voor mij op het perfecte moment, omdat in mijn lessen meerdere cursisten met rug-, schouder- en nekklachten. In deze worskhop heeft Inge een groot aantal oefeningen aangereikt, die ik door hun eenvoud direct kan toepassen.

Met de oefeningen werk je aan de soepelheid en de vitaliteit van het hele lichaam, via de wervelkolom. Inge begeleidde de workshop prettig. Ze had een duidelijke manual gemaakt. Ook reikte ze veel   aandachtspunten aan. Bij elkaar kijken was een prettige werkvorm.

Inges jarenlange en brede ervaring en praktische insteek kwamen naar voren. Zo gebruikt ze   originele attributen, zoals een kralenketting en een stuk elastiek om de wervelkolom te   visualiseren.Het tempo zat er lekker in. De liggende serie bestond uit dusdanig veel oefeningen dat   ik ze naderhand niet meer herinnerde. Gelukkig kon ik ze nalezen in de manual en zijn de   oefeningen voorzien van redelijk duidelijke foto’s.   Er was voldoende ruimte voor vragen en bespreken van voorkomende klachten irt de oefeningen.

Al met al voel ik me, na deze bijscholing, voldoende zeker om cursisten te begeleiden in het krijgen van   soepele wervelkolom.   Ik merk in ieder geval na een week dagelijks oefenen een duidelijk verschil. Met deze oefeningen worden plekken aangeraakt, waar ik normaal gesproken niet ‘bij kom’.

Een aanrader voor elke docent (zhineng) qigong. Ook cursisten kan ik deze serie oefeningen   aanraden. Zelf zou ik dan de wekelijkse lessen of de zomer workshop aanraden, omdat de   oefeningen dan in een wat rustiger tempo worden aangeleerd en eigen gemaakt

Hartelijke groet, Marli

Afgelopen weekend heb ik voor de tweede keer drie dagen Spine Qigong gevolgd bij Inge. Het was wederom een positief, verruimende ervaring ;-).

Twee jaar geleden onderging ik deze workshop als deelnemer met schouderklachten. Inmiddels zijn deze schouderklachten zo goed als verdwenen, ook dankzij Zhineng Qigong.

Deze keer gaf de workshop ook veel handvaten voor mij als docent Zhineng Qigong. Daarmee kwam er een extra dimensie bij. Inge geeft veel praktische informatie die helpend is bij cursisten in mijn eigen lessen die bijvoorbeeld bewegingsbeperkingen ervaren. Goed om te weten hoe je dan stap voor stap mensen mee kan nemen in de verschillende mooie Spine Qigong oefeningen. Spine Qigong geeft soepelheid en ruimte en is heerlijk om te doen.

Bedankt, Inge.

Mieke Schaminée

 32191282-69E5-45E9-8969-5F747ED9CD2B

Hallo Inge,

Eind juni 2019 volgde ik op aanraden van een vriendin de driedaagse cursus Spine Qigong bij Inge. Ik had al een beetje ervaring opgedaan bij eerdere retraitres en keek er enorm naar uit omdat nu mijn aandachtspunt, mijn eigen rug wel 3 dagen de hoofdpersoon mocht zijn. Daarnaast wist ik ook uit ervaring dat ik de oefeningen als fysiotherapeut en acupuncturist door kon geven waar nodig en dat het ook opgepikt wordt door de eenvoud.
Er zijn in deze dagen mij weer veel dingen duidelijk geworden door de goede uitleg van Inge. Ik kreeg oefeningen in een andere context waardoor ik begreep dat de volgorde niet zo rigide is. Ik begreep ook hoe je zelf eerst je Qi veld kan opbouwen, waar het om draait.
De handout en de onderbouwing bij iedere oefening is duidelijk, zo wel anatomisch als het Qi verloop.
Voor mij voldoende duidelijk om er zelf mee aan de slag te kunnen. Ik ben dan ook erg gemotiveerd. Na de cursus kreeg ik de uitslag van de MRI daaruit bleek mijn lage rug zo slecht dat de operatie zelfs risicovol is. Als ik mij zelf staande kan houden is dat beter. Ik ben er voor gegaan. Ik heb mijzelf voorgenomen om iedere dag 45 minuten te trainen voor alleen mijn wervelkolom. Ik merk nu al verbetering en alleen de tijdsinplanning is soms zoeken. Door de motivatie gaan grenzen anders lopen en ik geloof ook dat ik de tijd ga krijgen om te kunnen trainen. Het leuke is ook dat het zo lekker voelt dat ik er iedere dag weer zin in heb.

Jose

 
Hallo Inge,
Het was genieten, weer drie dagen ondergedompeld in de Spine Qigong.
Elke keer is het verrassend om te zien dat verschillende vormen van Chi Kung/Tai Chi elkaar aanvullen.
De rug-oefeningen op de stoel, staand en liggend, geeft Inge vanuit zachtheid – het zachte overwint het harde -, telkens in jezelf zachter worden waardoor je meer ruimte gaat ervaren. Inge werkt met visualisaties en het neerzetten van je intentie waardoor je het chi nog krachtiger kan laten stromen. Het is een prachtig gezicht dat na twee dagen oefenen wij, de deelnemers, meer recht op staan, fier, open, warm en met een zachte blik de wereld in kijken.
De oefeningen zijn heel goed toe te passen in je eigen dagelijkse leven maar ook zeker in je lessen.
Wat ben ik blij dat Inge mijn uitnodiging heeft aangenomen om deze driedaagse Spine Qigong training te geven bij Sung Tao!
Ik kan iedereen aanraden om een keer mee te doen met de Spine Qigong bij Inge.
veel liefs,
Karin

Hallo Inge,

Als Taiji & Qigong docent is het niet fijn om veel last van heupen, bovenbeen spieren, knie en rug te hebben. Maar helaas is dat op dit moment wel het geval. De workshop van Inge leek me zeer geschikt om hieraan te werken. Ik kende Inge al van de workshops Tai chi voor senioren en de Mother Nature Taiji. Ze geeft erg prettig les, op een zachte manier en weet altijd een oefening aan te passen zodat je ‘m wel kunt doen!

De oefeningen waren af en toe best zwaar, maar gaven ook veel ruimte! Ik voelde tijdens het oefenen dat er meer mogelijk is met mijn pijnlijke lijf. Aandacht, zacht rekken en strekken en de goede lichaamshouding zijn voor mij de kernwoorden. Dus nu eerst zelf oefenen om helemaal vertrouwd te worden met deze prachtige serie en dan doorgeven aan mijn cursisten!

Inge, bedankt en ik ben van plan om in januari weer mee te doen!

Ellen Hannes van NenChi, Taiji & Qigong.

Tot ziens, Inge!! Fijne zomer en een hele mooie reis naar China!!

Hartelijke groet,

Ellen Hannes

Beste Inge,
Heb de dagen van Spine Qigong die ik gevolgd heb als zeer mooi ervaren!
Vond met name het zachte benaderen heel fijn en heb dat ook gelijk toegepast.
Waardevolle informatie en oefeningen gekregen, alles goed uitgelegd en fijn om alles nog na te kunnen lezen.
Bijzonder hoe sommige oefeningen zo veel kunnen doen, ik ga ze dan ook zeker vaker oefenen en in mijn lessen meenemen.
Dankjewel en een hele mooie reis naar China gewenst!
Lieve groet, Hanneke

 

 

Driedaagse workshop Spine Qigong.

 

Hallo Inge,

Een mooie workshop die je weer een hele andere kijk geeft op het in beweging krijgen van de ruggengraat.

Door de rustige en duidelijke uitleg van Inge was deze – best intensieve – workshop goed vol te houden.
Bijzonder waardevol vooral in het dagelijks leven. Door regelmatig te blijven oefenen komt er weer ruimte in delen van mijn rug.

Groetjes, Nathalie

 

 

Hoi Inge,

Het waren hele fijne dagen die mij weer meer ruimte en inzicht hebben gegeven.

Zeker de moeite waard om een gong met 1 of 2 oefening te gaan doen de komende tijd.

Ik heg genoten van de manier waarop jij les geeft en aandacht hebt voor het werken vanuit zachtheid en

het creëren van ruimte in het lichaam door triggers/blokkades positief te hernoemen.

 

Wel al een aantal zittende oefeningen in de groepen gedaan, de meeste cursisten vinden het prettig,
de oefeningen met de armen omhoog is wel wat zwaar voor ze. Rustig blijven oefenen met ze dan komt het wel, ben blij deze heerlijke oefeningen aan te kunnen reiken.

 

Heerlijk om nu verder toe te leven naar de China reis, ik heb er heel veel zin in en inderdaad voldoende tijd om te praten en uit te wisselen.

 

Geniet van de zomer,

 

veel liefs,

 

Karin

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof