Dance for Health

Logo DFH Academy

Dance for Health

Fitter en Energieker

Wil jij je fysiek en mentaal lekkerder voelen, maar denk je dat dit niet meer mogelijk is? Dance for Health zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Reuma, Parkinson,  MS of andere lichamelijke klachten  kunnen het gevoel van contact met je lichaam verstoren. Veel gangbare bewegingen zoals lopen of iets vastpakken, die de meeste mensen als vanzelfsprekend ervaren, worden moeilijker en dat heeft grote invloed in het dagelijks leven.

De Dance for Health programma’s combineren kennis en specifieke ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. Door middel van dans, muziek en verbeeldingskracht werken we aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen.

We hebben een hele leuke groep mannen en vrouwen die wekelijks komen bewegen op muziek. Zou het iets voor je kunnen zijn?

Kom dan eens een proefles meedoen? Dat kan op dinsdagmiddag van 14:45 uur tot 16:00 uur in de danszaal van het Catharinahof in Grave.

De lessen worden gegeven door Inge Duyts.


Meer informatie en opgeven kan via  info@studioneemtijd.nl of bel naar 0486-475563

Een cursist over Dance for Health

Miep Derks, 81 jaar: “Ik ben in korte tijd erg stijf geworden en krijg medicatie voor Parkinson. In beweging blijven is belangrijk bij deze aandoening, maar dat is lastig als je slecht ter been bent. Daarom ben ik zo blij met Dance for Health. Een dansvorm voor mensen met fysieke beperkingen. Het gaat heel soepel, een soort ritueel, zachte bewegingen die in elkaar overlopen. Veel oefeningen doe je zittend op een stoel. Als je moeite hebt met staan, kun je zelfs de hele les blijven zitten. Je hele lichaam komt eraan te pas. Ik word er soepeler van, en tegelijkertijd geeft het me heel veel rust. De muziek is erg mooi en ik kijk er altijd naar uit. Na een paar lessen merkte ik al dat ik meer kon. Ik word er niet moe van, het geeft me juist energie. Het is ook gezellig onder elkaar. Na afloop drinken we regelmatig een kop koffie samen, in het restaurant van de Catharinahof.”

 

 

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof