Blij (F) Bewegen

IMG_3879

Blij (F) Bewegen

Fitter en Energieker

Wil jij je fysiek en mentaal lekkerder voelen, maar denk je dat dit niet meer mogelijk is?

Blij (F) Bewegen zet mensen letterlijk en figuurlijk in beweging.

Reuma, Parkinson,  MS of andere lichamelijke klachten  kunnen het gevoel van contact met je lichaam verstoren. Veel gangbare bewegingen zoals lopen of iets vastpakken, die de meeste mensen als vanzelfsprekend ervaren, worden moeilijker en dat heeft grote invloed in het dagelijks leven.

Het Blij (F) Bewegen programma combineert kennis en specifieke ervaring uit de fysiotherapie, qigong en dans. Door middel van zachte en vloeiende bewegingen op muziek, met verbeeldingskracht werken we aan balans, flexibiliteit, kracht, coördinatie en houding. In de fysieke training wordt ook je creativiteit geprikkeld, zodat je je eigen kracht en mogelijkheden kunt (her)ontdekken, waardoor je je energieker, fitter en beter gaat voelen.

We hebben een hele leuke groep mannen en vrouwen die wekelijks bij elkaar komen  Blij (F) Bewegen.

Zou het iets voor je kunnen zijn?

Kom dan eens een proefles meedoen? Dat kan op dinsdagmiddag van 14:35 uur tot 15:50 uur in de danszaal van het Catharinahof in Grave.

De lessen worden gegeven door Inge Duyts.


Meer informatie en opgeven kan via  info@studioneemtijd.nl of bel naar 0486-475563

Een cursist over Blij (F) Bewegen

Miep Derks, 81 jaar: “Ik ben in korte tijd erg stijf geworden en krijg medicatie voor Parkinson. In beweging blijven is belangrijk bij deze aandoening, maar dat is lastig als je slecht ter been bent. Daarom ben ik zo blij met Blij (F) Bewegen. Een dansvorm voor mensen met fysieke beperkingen. Het gaat heel soepel, een soort ritueel, zachte bewegingen die in elkaar overlopen. Veel oefeningen doe je zittend op een stoel. Als je moeite hebt met staan, kun je zelfs de hele les blijven zitten. Je hele lichaam komt eraan te pas. Ik word er soepeler van, en tegelijkertijd geeft het me heel veel rust. De muziek is erg mooi en ik kijk er altijd naar uit. Na een paar lessen merkte ik al dat ik meer kon. Ik word er niet moe van, het geeft me juist energie. Het is ook gezellig onder elkaar. Na afloop drinken we regelmatig een kop koffie samen, in het restaurant van de Catharinahof.”

 

De nieuwe Tai Chi Qigong les staat op You Tube;-)

In deze les maken we eerst alle gewrichten van het lichaam los. Daarna is er een Loopoefening, een coördinatie oefening, en een balansoefening. We maken een start met de eerste 5keer bewegingen uit de Shibashi serie. Deze serie werkt vooral op de energie in het bovenlichaam, is dus goed bij hoofd, schouder en nek klachten. Bovendien versterkt hij het immuunsysteem. Veel plezier met het volgen van deze les. Ik hoor graag wat je ervan vindt. Hartelijke groet, Inge

 

 

Zo leuk om te zien 😉 M’n lieve en leuke cursist Miep bezig met de online “Blij(F) Bewegen” les. Ik ben blij dat ze geniet en ik haar toch even heb kunnen zien 😉 Waar zouden ze zijn zonder de geweldige werkneemster in Catharinahof, dankjewel Anke Liefrink 😉

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Wees niet bang om langzaam voorwaarts te gaan, Wees alleen bang om stil te staan
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof