Tweedaagse Workshop “Mother Nature Taiji Chuan”

1553418_262647977226749_15539289_o
Wat doet het?
Heb jij ook de behoefte om in je drukke bestaan momenten van verstilling te ervaren, tot rust te komen, je lichaam en geest in balans te brengen en te ontspannen terwijl je toch ook in beweging bent?
Voor wie?
Iedereen die wil werken aan een ontspannen lichaam en geest. Maar zeker ook voor docenten die lesgeven aan senioren omdat deze vorm uitermate geschikt is voor deze doelgroep.
Kosten en frequentie
Workshop € 220,00

 Tweedaagse workshop  “Mother Nature Taiji Chuan”

Mother Nature Taii Chuan

Nature Taiji is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven.

De reeks is dynamisch, de bewegingen zacht en vloeiend. Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen. De voeten en benen worden meer betrokken bij de oefeningen, de bewegingen zijn vrijer. Je beoefent de reeks met je ogen open: je blijft dan meer in contact met je eigen midden, terwijl je de drukke wereld om je heen waarneemt. Vergeleken met de traditionele Tai Chi is Nature Taiji meer gericht op het ervaren en voelen van de energie van de natuur en haar helende effect.

“Moeder Natuur Taiji Quan” omvat de traditionele Taiji cultuur en wil op een innovatieve manier de oude Taiji cultuur te verspreiden. Taiji is officieel erkend in China en de voorwaarden om de Taiji te verspreiden zijn eenvoudiger dan (Zhineng) Qigong.

In China zijn er heel veel beoefenaars van Nature Taiji. Het Qi-veld bij Nature Taiji is zeer sterk en intens. De vorm activeert het zelfhelende vermogen. Men beoefend Nature Taiji met interne en externe Qi. De bewegingen zijn soepel en op basis van het openen en sluiten, het stijgen en dalen en spiraalbeweging. De oefeningen zijn zeer effectief en men kan erg snel de stroom van Qi voelen.

Net als in Zhineng Qigong werkt men in de Nature Taiji met de Hunyuan Qi van het universum in het veld qi. De basis oefeningen in Zhineng Qigong, zoals “La Qi”, “Three Centers Merge” en “L-sitting” zijn ook opgenomen in het Nature Taiji programma. De belangrijkste oefeningen zijn de “13 Nature Taiji vormen.”

Vergeleken met Zhineng Qigong werk je in Nature Taiji met spiraalvormige bewegingen en heb je veel wisselingen vanhet ene been naar het andere been. Elk van de 13 vormen kun je apart beoefenen.

Meister-Hu-Xilong-1-768x512

Master Hu Xilong is de oprichter van Nature Taiji en één van de beste leerling van Dr. Pang Ming – de grondlegger van Zhineng Qigong. Master Hu heeft zijn buitengewone vaardigheden sterk ontwikkeld en is een van de meest bekende genezers in China. Door vele jaren intensieve beoefening is hij een meester geworden in de Traditionele Chinese Medicijnkunde (TCM) Taiji en Qigong.

 

Nature Taiji is voor zowel beginners als voor ervaren Zhineng Qigong beoefenaars en voor degenen die geïnteresseerd zijn in Taiji.

Data:

Tweedaagse vrijdag 20 en zaterdag 21 november 2020 (Grave) door Inge Duyts

Tweedaagse vrijdag 26 en zaterdag 27 februari 2021 (Grave) door Inge Duyts

Deze dagen tellen mee voor de opleiding tot “Mother Nature Taiji Chuan” docent.


Tijd: vrijdag van 13:30 uur tot 20:30 uur, zaterdag van 09:30 tot 17:30 uur
Kosten: € 220,00 * voor 2 hele dagen (1 dag deelnemen is ook mogelijk voor € 110,00) inclusief koffie en thee.
Docent: Inge Duyts
Locatie: Catharinahof, Koninginnedijk 252, 5361CR Grave
Informatie: 0486-475563 info@studioneemtijd.nl

Termijn

Annuleringskosten

tot 3 weken

Kosteloos

2 weken

50%

1 weken

100%

Afbeelding Nature Taiji logo

 

Los te verkrijgen:

Syllabus Nature Taiji Nederland € 20,00

 

 

Vergelijk Nature Taiji met de lift Chi Up, Pour Chi Down (Level 1 Zhi Neng Qigong).
Overeenkomsten:
– Oer energie van het universum op nemen in de onderste Dantian en daar verspreiden.
– De Qi snel op sporen.
– Alle bewegingen maken vanuit Mingmen.
– Leegte en volte wisselen elkaar af.

Verschillen:
Lcupcd
– Werkt met ronde bewegingen
– Geen voet/been bewegingen
– De beweging hoeft niet synchroon te lopen met de ademhaling
– Kan snel geleerd worden
– De balans van de vorm komt voort uit de hele oefening

Nature Taiji
– Werkt met spiraalvormige bewegingen.
– Wel voet/been bewegingen.
– Zodra de bewegingen goed gaan kun je de ademhaling synchroniseren.
– Kost iets meer tijd om aan te leren.
– Elk van de 13 vormen vormt een uitgebalanceerde eenheid.

 

Feed back:  Mother Nature Taiji Chuan

Hallo Inge

Twee dagen Mother Nature Taiji bij Studio Neemtijd heb ik ervaren als een tweedaagse traktatie voor mijn lijf en ziel. Enerverend en inspirerend. Je begint in een groep met vreemden en je eindigt twee dagen later in een groep bekenden. Het is heerlijk om bezig te zijn met Taiji in een groep gelijkgestemden. Je maakt samen een leerproces door en dat smeedt een band.

Ook als je de tweedaagse workshop Mother Nature Taiji niet in het kader van de docentenopleiding doet, biedt het verdieping. In twee dagen zet je grote stappen in techniek, het verbinden met de natuur en het beheersen van je ademhaling. Vaardigheden die je allemaal weer toe kunt passen in je dagelijkse oefeningen. De inbreng van de docenten die de workshop volgen is zeker een meerwaarde. Input van meerdere kanten en discussie over hoe en wat geeft je ook als ‘beginner’ het vertrouwen dat het wel gaat lukken.

Het oefenen in een groep voegt op zich al een extra dimensie toe. Als een groep spreeuwen die in de lucht complexe figuren maakt, zonder dat de vleugels van de individuele vogels elkaar raken, zo voel je de energie van je medecursisten. Dat helpt je enorm bij het uitvoeren van de vorm. Dat gevoel raakte mij diep. Als je dan even afstand neemt en kijkt hoe anderen de vorm uitvoeren, dan emotioneert de schoonheid ervan. Het is alsof je naar een prachtig kunstwerk kijkt.

Een ervaring om nooit te vergeten. Een aanrader.

 

Hallo Inge,

Mother Nature Taiji heeft toch mijn hart gesloten. Ik vind het erg fijn om deze vorm te verdiepen en dat hebben we ook gedaan in een kleine groep waar veel aandacht was voor details. Super. Met name de ademhaling bracht mij ook dieper in de oefening en vorm. Met als ondersteuning jouw vertaling in het Nederlands over Nature Taiji is erg informatief  en helpend als je het even niet meer weet. Ik zie dan ook weer uit naar de volgende keer, de eendaagse heeft mijn voorkeur. De locatie is helemaal prima. De spiegels laten je zien hoe het er uit moet zien en kun je jezelf corrigeren. De vorm kan goed geïntegreerd worden met name de zachtheid in de ZNQ, maar ook in je dagelijkse activiteiten. En niet te vergeten in je denken en de wijze hoe je in het leven staat. Body en mind  een geheel.
Hartegroet,
Anny Chery
Zhi Center Qigong
Dankjewel voor jouw mail en links.Ik vond het super! Wel jammer dat we niet de hele vorm hebben kunnen doen. Ik houd me aanbevolen voor deel 2 van de vorm.
Ontspannen groet,
Maryscha

Hoi Inge,

Zo, even tijd gemaakt om jouw mail te beantwoorden. 🙂

Ik heb weer volop genoten van het cursusweekend!

De manier waarop je les geeft vind ik heel prettig. Een mooie balans tussen (gezond) kritisch, vol vreugde en passie en ook serieus en verdiepend.

Ook vind ik het geweldig hoe je het klaar speelt om op een fijne manier snel de verdieping in te duiken!

Verder is goed te merken dat je veel kennis en ervaring hebt, waardoor ik telkens als ik een cursus bij jou doe weer veel bij leer en geïnspireerd weer huiswaarts ga.

De locatie vind ik geweldig. Er is alles wat nodig is en het aangenaam maakt, zelfs ook nog gratis parkeerplaats, een prachtige zaal, fijn en zeer betaalbaar restaurant en ook nog lekker om buiten even een luchtje te scheppen langs het water. Wat wil je nog meer?

De vorm Mother nature Taiji Chuan  vind ik echt fantastisch! Ik heb in de dagen, week (en nu nog) erna ervaren dat er veel meer ruimte in mijn lichaam voelbaar is. Het heeft me zo ‘gepakt’ dat ik nu nog dagelijks de ZIN voel om de oefeningen te doen. Zelfs nu in de drukke verhuisperiode. Dus ik doe alle oefeningen, afwisselend zo’n 3 per dag.

Je hebt zo les gegeven dat ze goed zijn blijven ‘plakken’. Ik ben nu wel heel benieuwd naar de andere oefeningen van deze vorm en extra verdieping vind ik altijd heel fijn> Dus wat mij betreft: extra scholing: GRAAG! Dit mag een weekend zijn, maar 1 dag vind ik ook prima.  In 1 dag leer je bij jou ook al veel. Omdat ik een stukje reis, vind ik minstens een hele dag wel fijn. Maar zou je een halve dag doen (dagdeel) zou ik nog overwegen om te komen. 🙂

Dus…ik kijk uit naar de muziek en de foto’s en naar een vervolg.

Blij met jou!!!

Liefs,

Anouk

 

Lieve Inge,

Ik vond het met 1 woord, fantastisch! Wat een mooie vorm, vanaf vorig weekend ben ik het iedere dag aan het oefenen.
Mijn mening op jouw vragen

Wat vinden jullie van deze vorm, ook ten opzichte van de Zhi neng Qigong of Tai chi Chuan?
Ik vind de vorm prachtig, ik ben nog nooit zo goed in meditatie gekomen dan in deze vorm. Ik verlang er ook echt naar om deze bewegingen te doen, ik voel mij er supergoed bij. En het leukste vind ik, dat ik na dit weekend ineens het roer om ging gooien, het bracht mij dus inzichten. Ik ging ineens grenzen stellen, hahaha, dat was een tijdje geleden dat ik dat deed, maar wel hard nodig op dit moment. Ik vind de vorm sierlijker, prettiger, maar wel moeilijker dan Zhineng Qigong. Ik vind deze vorm veel fijner en leuker dan Zhineng Qigong. Tai Chi Chuan ken ik niet.

Hoe vonden jullie de lessen van mij en de locatie? 
Volgens mij ben je niet verbaasd als ik zeg dat jij ook fantastisch les kunt geven. Ik vond jou superduidelijk, geduldig, mooie voorbeelden, waardoor je bewegingen nog beter kunt uitvoeren. Ik vind je creatief met de muziek, oefeningen om bijv beter het gewicht te verdelen over de benen. Dit is echt geen geslijm, maar ik vind je echt een van de beste docenten die ik ken. Ik vind het daarom altijd heerlijk om weer les van je te krijgen. Ik heb bij jou echt het gevoel dat ik wat leer en bij jou ga je meer de verdieping in. Eerlijk gezegd meer dan bij mijn 1-jarige Zhineng Qigong opleiding;-)Locatie vind ik ook superfijn! Catering heel goed geregeld. Alles is aanwezig en dit geval is de spiegel ook fijn.

Wat heb je voor jezelf meegekregen aan inzicht/verdieping? Wil je je graag meer verdiepen in deze vorm?  
Ik heb hierboven al getypt dat mijn ogen geopend werden na dit weekend en dat ik eindelijk op dat moment voor mezelf koos. Wat gaaf dat dit kan, het is een soort magic, prachtig! Ik wil heeeeeeeeeel graag meer verdieping!! Ik wil meer weten hierover. Bijv. welke bewegingen zijn goed voor welke meridianen/organen, wat betekent de vuist, waarom voor je sleutelbeen houden, etc.

Heb je behoefte aan bijscholingen, zo ja hoe ie je dat dan het liefst (eendaagse, een dagdeel of anders)?
Ik heb altijd behoefte aan bijscholing, maar het is ook goed om na een opleiding of training alles te laten bezinken en te oefenen. En het materiaal nog een keer door te lezen. Misschien wat info hierover te lezen, alhoewel er echt niets te vinden is over Mother Nature Taiji Chuan. Het lijkt mij wel leuk om meer achtergrond te lezen hierover. Ik weet niet of je vraag over onze laatste cursus gaat of bedoel je een bijscholing in het algemeen? Ik heb interesse in beide, dus verdieping Mother Nature Taiji Chuan en eventueel andere trainingen.
Een weekend vond ik fijn, maar ook best intensief. Eendaagse vind ik ook prima. Een dagdeel is misschien handig voor eventueel herhaling.

Aanvulling
Wat ik zelf prettig vind, na een paar bewegingen even te zitten en de deze door te nemen. Zodat je ruimte hebt om te onthouden wat je wil vragen en op te schrijven. Dat deden wij ook met de Seniorenworkshop.
Ik ben helemaal verliefd geworden op Mother Nature Taiji Chuan, de bewegingen zijn mooi en je komt meteen in een diepe ontspanning. Daarnaast kreeg ik na dit weekend het inzicht en moed die ik nodig had op dat moment. Een echt cadeautje! Dit is niet de eerste keer dat ik bij Inge een workshop volg. Zoals altijd geeft zij gepassioneerd les, dat is al leuk! Maar de instructies zijn superduidelijk en wat ik ook zo goed vind is dat wij oefeningen kregen om ons nog meer te verdiepen in een beweging. Ik vind het heel knap en het maakt de workshop nog leuker! Ik ging heel enthousiast naar huis.

Ik wil je nogmaals hartelijk danken, ik hoop snel weer een workshop bij je te volgen.
Liefs en vrolijk Pasen, Mary

Hallo Inge,

Terugkijkend op een prachtig weekend met veel diepgang in de Mother Nature Taiji Chuan. Een voor mij prachtige stroming naast de Zhi Neng Qigong. Je geeft op een natuurlijke en liefdevolle manier les met passie. Ik heb genoten en veel geleerd. Fijn je zo te mogen ontmoeten. Deze vorm heeft mijn hart gesloten en ik word echt geraakt en ontroerd van binnen. Ik raad het iedereen aan om kennis te maken met deze zachte, intense manier van bewegen. De chinese muziek helpt mij daarbij om nog meer de energie te laten stromen. Een krachtig chi-veld verbindt ons allen. Dank voor de hele goede tips voor mijn wervelkolom. Je bent een docente met veel kennis en inhoud. Ik vond het fijn om deel te nemen. Prettig vond ik de kleine groep, de omgeving en de verzorging door jou tot in de puntjes georganiseerd. Ik zou het inderdaad leuk vinden als er een terugkomdag zou komen om alles weer te herhalen. De vorm heeft mij zodanig geïnspireerd dat ik nu elke dag de ochtend start met datgene wat ik me goed kan herinneren.

Hartegroet, Anny Chery

 

Gisterenavond helemaal voldaan, opgeladen van de prachtige workshop Nature Taiji bij Inge Duyts weer veilig thuis.
Haar lessen zijn altijd goed verzorgd, met veel liefde voorbereid, gegeven en vol persoonlijke aandacht.

De kleine handige tips, de aandachtspuntjes waar je op moet letten voor een betere houding en meer maken voor mij de lessen extra waardevol. Het is zo belangrijk, zeker als je net als ik ook instructeur bent, om op zo’n fijne manier weer eens zelf te ervaren waar verbeter punten zitten.
Iedereen vervalt immers heel makkelijk in zijn eigen systeem en valkuilen.

Inge zelf staat altijd open voor ideëen en tips als aanvulling voor haar eigen lessen. Zo worden de lessen niet alleen een les maar ook een aangenaam delen van kennis, ervaringen en vriendschappen.
Dank Inge voor je fijne workshop en je waardevolle aanvullingen.

Ik heb genoten van jullie allemaal, was blij bekenden te zien en weer bij te praten en nog leuker nieuwe vrienden te maken en dat ook nog om te hoek.

Catharinehof wil ik zoals altijd niet vergeten, zij hebben ons weer goed verzorgd zodat we niet uitdroogden of verhongerden.

Joyce

 

Hoi Inge,

Met dank voor een leerzaam en heel leuk weekend met allemaal mooie ontmoetingen.

Hans

 

Hallo Inge,

Ik vond de bewegingen verrassend fijn….ik wil graag de hele vorm leren. De locatie vind ik heel fijn, en ik vond je heel fijn les geven, super allemaal.

Dus ja …ik wil me graag verdiepen in de vorm, in de zomer zou ik meerdere dagen kunnen, buiten vakanties om vind ik 1 dag in een weekend ook genoeg.

Nogmaals, hartelijk bedankt, lieve groeten, Irma

 

Dag Inge,

Ik heb het een geweldig weekend gevonden heel liefde vol en vol respect naar elkaar

Een betere docent dan jou kan ik niet hebben, zeer oplettend je gaf veel aandacht op de juiste manier.

Dank je wel.

Ik voelde ook dat de chi gong erg goed voor mij is en vooral heel ontspannen.

Ik heb besloten om weer bij jou de lessen op vrijdag morgen te gaan volgen.

Een mooi weekend en tot volgende week vrijdag.

Mary Kamphuis

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: De man die een berg verzet, begint met het wegdragen van kleine steentjes
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof