Lesgeven in “Qigong aan senioren”

IMG_3854

Ben je Qigong, Yoga docent of TCM therapeut? Wil je jouw lesaanbod uitbreiden met Qigong aan senioren of meer alternatieven krijgen voor cursisten met fysieke klachten?

Wat doet het?
Tijdens deze workshop leer je hoe je veilig en verantwoord les geeft aan senioren.
Voor wie?
Qigong, Yoga docent of TCM therapeut?
Kosten en frequentie
Eendaagse workshop 110 euro inclusief hand out

Ben je Qigong, Yoga docent of TCM therapeut?
Wil je jouw lesaanbod uitbreiden met
Qigong aan senioren of cursisten met fysieke klachten?
Kom dan naar de inhoudelijke workshop
“QIGONG VOOR SENIOREN”

Hierin leer je hoe je veilig en verantwoord les geeft aan senioren.
In de workshop worden 3 verschillende niveaus behandeld:

Niveau 1
Deelnemers die gemakkelijk kunnen staan en lopen en met leeftijdsgenoten
willen bewegen (zonder competitie).
Niveau 2
Deelnemers die het iets rustiger aan moeten doen en niet de hele les kunnen staan
of door de zaal bewegen. Een deel van de les wordt op een stoel gegeven.
Niveau 3
Bewegen op maat voor oudere deelnemers met sterke beperkingen. De gehele les wordt op een stoel gegeven. Tot deze groep behoren ook deelnemers met chronische aandoeningen (parkinson, reuma, hartklachten, etc).

Qigong helpt senioren soepel en fit te blijven en is geschikt voor alle leeftijden, ongeacht de fysieke conditie!
Qigong draagt bewezen bij aan valpreventie bij senioren.

Voor wie is deze workshop geschikt: docenten/instructeurs Qigong & Yoga
Waar: Studio Neem tijd in Grave
Datum en tijd: vrijdag 15 januari 2021 van 13:30 uur t/m 20:30 uur

Kosten: € 110,00 voor de workshop inclusief koffie en thee en lesmateriaal. (bij deelname aan beide dagen is er een korting van € 10,00)

P.s. zaterdag 16 januari komt er een vervolg op deze dag!

Termijn

Annuleringskosten

tot 3 weken

Kosteloos

2 weken

50%

1 weken

100%

 

Over de docent: Inge Duyts is erkend Zhineng Qigong- en Tai Chi Qigongdocent. Met meer dan 25 jaar ervaring als danspedagoge heeft ze veel inzicht in bewegingsprocessen gekregen. Uit interesse voor het bewegen onder senioren heeft ze zich daarin helemaal gespecialiseerd. Inge heeft de opleiding tot BOCAM therapeute en de medische basiskennis (HBO) gevolgd. Inge geeft wekelijks Qigong les aan senioren op verschillende niveaus.

Workshops en cursussen voor Lichaam en Geest
www.studioneemtijd.nl – info@studioneemtijd.nl – 0486 475563

IMG_4046

 

 

 

 

 

Feed back van de cursisten “Lesgeven aan senioren” Hieronder enkele reacties:

 

Hoi Inge, Bedankt voor de inspirerende dag zaterdag! Ik kom zeker nog een keer terug voor de 2e dag. Laury

Hallo Inge,Ik vond het mooi en heel leerzaam, super bedankt en kom zeker terug voor de mother nature heb geen voorkeur voor de data,s alles is goed.Wat ik wel leuk zo vinden is en certificaat van deelname aan deze workshop. dat vinden de mensen waar je les aan geeft ook leuk en kunnen zij ook zien waar je mee bezig bent als docent. Monique

 

Veel dank. Ik kan niet wachten om het geleerde in praktijk te brengen en verheug me nu al op de verdiepingsdag. ??
Sylvia
Ik heb op 2 en 3 juli meegedaan aan de workshop Lesgeven aan Ouderen (en verdieping)
Ondanks dat ik geen vooropleiding heb gehad aan lesgeven, heb ik heel veel geleerd in het weekend.
De 2 dagen hebben me ook heel veel inspiratie en energie geleverd.
Aangezien ik al lesgeef aan ouderen heb ik het al meteen opwarm oefeningen en de Shen Chi dans kunnen toepassen in de les.
Ik heb heel veel fijne reacties mogen ontvangen over deze les.
Groetjes
Ellen

 

Het was een zeer mooie workshop, een aanrader! Dank je Inge voor deze inspirerende dag, je duidelijke informatie en mooie muziek. Ben lekker aan het oefenen met de bewegingen en de muziek die we daarbij gekregen hebben! Tot de volgende keer weer. 

? Super bedankt. Emy

Ik heb echt genoten van de 2 dagen cursus. De cursus Qigongles geven voor senioren was voor mij een feestje! Zowel de basisdag als de verdiepingsdag. Veel inspiratie heb ik opgedaan en dan niet eens perse alleen voor senioren of mensen met een lichamelijke ‘beperking’. De combinaties die er gemaakt werden met Qigons en het sociale aspect en Qigong en dans vond ik geweldig!

Ook de spontaniteit waarmee Inge alles begeleidt was heel prettig.

Dankjewel Inge!
Anouk

Ik vond de workshop fantastisch! Nog mooier dan ik had verwacht, omdat je ons van die mooie series hebt geleerd 😉 En de ‘loopjes’ vond ik ook fantastisch, zo meditatief, ik voelde mij zo goed toen ik dat deed.

In een paar zinnen Fantastische cursus! Inge laat zien dat je met rustige houdingen en series ook wat moois kan neerzetten. Deze cursus is zeker geschikt voor senioren, maar ik weet zeker dat ook niet-senioren dit leuk vinden. Wat een creativiteit in combinatie met haar kennis, wat weet zij veel. Dank je wel Inge en graag tot de volgende keer!

Wat was het een superdag. Leuk opgezet, goed afwisselend doordat we zelf ook oefeningen deden. Ik heb er zeker wat aan gehad om mijn lessen op te gaan zetten.Ik wil je bij deze de vragen beantwoorden van het formulier:

*De workshop heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan.*De oefeningen waren duidelijk, je speelde er prettig op in als het niet helemaal ging. Je reageerde erg prettig*De oefeningen waren duidelijk en prettig om te doen, mijn inziens voelde iedereen zich daar erg prettig bij*Misschien zou ik inderdaad een vervolg doen, maar dat weet ik pas als ik zelf bezig ben denk ik.*De prijs vond ik oke en betaalbaar.*De locatie was super,*Ik heb zo geen suggesties misschien nog wat oefeningen met de benen, voor als mensen zittend Qi-gongen*Ik zou de cursus zeker aanbevelen bij andere.

Inge bedankt voor de leuke, gezellige, positieve en leerzame dag,

Bij binnenkomst voelde het gelijk al goed, de sfeer de locatie en het ontvangst door jouw
zorgde daarvoor.
Dat is de hele dag ook zo gebleven, de goede uitleg hierbij en heerlijk ook veel doen, waarbij je niet
hoefde op te letten om dingen te gaan onthouden of op te schrijven want ook dat had je goed verzorgd
met de uitgebreide les, documentatie map die klaar lag.
De dag heeft mij een goede indruk gegeve van de mogelijkheden om met senioren te gaan oefenen,
met alle in en outs die je tijdens en na het oefenen meegaf.
Kijk met veel plezier terug op deze dag,  luisterend naar de heerlijke muziek.

 

Eigenlijk heb je niet zo veel aan mijn evaluatie (alleen een schouderklopje voor jezelf, maar weinig verbeterpunten), want ik vond het in een woord “fantastisch”, fijne opbouw, goede afwisseling bewegen-theorie, leerzame achtergrondinformatie, duidelijke syllabus.

De  workshop was heel leerzaam en jij brengt het ook heel prettig. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. En ik kon ook van gedachte wisselen met jou tijdens de lunch, dat was ook fijn. Ik had toch vragen en daar heb ik antwoord op gekregen. Heel erg bedankt en zeker tot ziens!

Deze cursus is echt prima zo. Je bent een fantastische docent! Rustige opbouw, aandacht met een studiemap. Ook echt goed verzorgd! Respect & waardering

“Ik heb de workshop “lesgeven aan senioren”gevolgd bij Inge Duyts. Het heeft me verbaasd over hoeveel er mogelijk is “vanaf de stoel”. Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame dag. En ook een heel ontspannen dag waarin ikzelf de oefeningen  heel fijn vond. De rust en de fijne sfeer die Inge weet te creëren maakte het tot een heerlijke, ontspannen en blije dag. Echt een aanrader”

De workshop “LES GEVEN AAN SENIOREN” door Inge Duyts krijgt van mij een 10 met een griffel. Wat heb ik genoten van de waardevolle oefeningen en informatie. Het werk wat Inge heeft gestoken in het schrijven van een duidelijke hand-out is een geweldige ondersteuning na de workshop om alles nog eens te herhalen.

“Les Geven aan Senioren” bij studio Neem Tijd is een must voor iedere Qigong instructeur.

In ons huidig zorgstelsel is de laatste jaren het nodige verandert en we zijn er nog niet. Senioren blijven langer thuis wonen, de kinderen worden mantelzorgers. Of je nu les wilt gaan geven aan senioren of mensen met een beperking is niet van belang. Wij horen er te zijn voor onze ouders, zij zijn de senioren van de toekomst. Weet jij hoe je je ouders of senioren in je omgeving fit kunt houden en stimuleren in contact te blijven met de buiten wereld. Zelf al jaren werkend in de PG ouderenzorg heb ik bij Inge Duyts van Studio Neem Tijd de cursus met genoegen gevolgd. Ik heb veel van Inge geleerd, zij geeft een duidelijke uitleg. Aan bod komen de diverse niveaus, wat wel of niet kan en hoe het medisch verantwoord blijft. De nadruk ligt op het ontspannen houden van je lessen. Plezier dient centraal te staan. De senioren komen vaak niet alleen om te bewegen maar het geeft ze ook de mogelijkheid weer in contact met anderen te komen. Wie wil dat niet? Jij wilt toch ook graag gezien, gehoord en gewaardeerd worden. De cursus is opgebouwd in theorie en praktijk. Ze geeft een duidelijke beschrijving over de opbouw van lessen en wat er allemaal voor nodig is. Het plezier in haar werk geeft de dag een extra tintje, het geeft je het gevoel direct aan de slag te kunnen. Aan het eind van de dag begrijp je waarom dat niet kan en je echt eerst zelf moet oefenen. Speciaal voor de cursus schreef ze een prachtige hand-out waarin alles duidelijk staat beschreven. Een prachtig naslag werk waar je thuis mee aan de slag kunt. Inge adviseert niet zomaar aan de slag te gaan. Leer liever eerst zelf stapje voor stapje elke oefening. Pas als je niet meer hoeft na te denken bij je bewegingen kan je kracht uitstralen in je lessen. Senioren voelen direct aan of jij je zeker voelt of niet. Ik kijk uit naar een vervolg.

Heeft de workshop aan je verwachtingen voldaan? Ja, zeker.

Waren de oefeningen duidelijk uitgelegd? Geweldig. Je hebt gewoon de rust en de kennis om alles goed over te brengen.

Wat vind je van de oefeningen? Ieder niveau sluit prachtig op elkaar aan. Het zijn mooie bewegingen en zeker geschikt voor ouderen in alle gradaties.

Zou je behoefte hebben aan een vervolg dag met nieuwe oefeningen en korte sessies? Ja. Een aanvulling of een herhaling is altijd plezierig.

Wat vond je van de locatie? Hoef ik eigenlijk niet op te antwoorden. Een heerlijke plek met veel mogelijkheden.

Zou je de cursus bij anderen aanbevelen? Jazeker, het is een waardevolle aanvulling op de valpreventie voor ouderen, maar ook zeker om ze in beweging te krijgen en uit hun isolement te halen.

Link naar de balansdans:

 

 

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Een pad ontstaat door er op te lopen
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof