Opleiding “Mother Nature Taiji Chuan” Docent

headerchina

Nature Taiji is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van "Nature Taiji" ligt op gezondheid en kwaliteit van leven.

Wat doet het?
De focus van "Nature Taiji" ligt op gezondheid en kwaliteit van leven.
Voor wie?
Nature Taiji is voor zowel beginners als voor ervaren Zhineng Qigong beoefenaars en voor degenen die geïnteresseerd zijn in Taiji.
Kosten en frequentie
Een deel van de opleiding bestaat uit 10 lesdagen te volgen in Nederland, het andere deel bestaat uit 14 lesdagen te volgen in China in het centrum van de Nature Taiji Academie.

Opleiding “Mother Nature Taiji Chuan” docent

In 2020 start de 2 jarige opleiding tot “Mother Nature Taiji Chuan” docent.

De opleiding wordt samen met de Nature Taiji Academie in China gegeven. De lessen in Nederland worden gegeven door Inge Duyts of Ping Dietrich Shi.

Mother Nature Taii Chuan

Nature Taiji is een combinatie van Zhi (Chi) neng Qigong en traditionele Tai Chi. De focus van “Nature Taiji” ligt op gezondheid en kwaliteit van leven. Beide worden bereikt door de bewuste uitwisseling van energie en informatie tussen mens en natuur. Op deze manier versterk je het zelfhelend vermogen wat een vrijer en bewuster leven kan bevorderen. Deze vorm ondersteunt daarom een belangrijke fase in de ontwikkeling van de menselijke cultuur, en draagt daarom bij aan een bewuster leven.

De reeks is dynamisch, de bewegingen zacht en vloeiend. Alle bewegingen ontspringen uit en zijn verbonden met Mingmen. De voeten en benen worden meer betrokken bij de oefeningen, de bewegingen zijn vrijer. Je beoefent de reeks met je ogen open: je blijft dan meer in contact met je eigen midden, terwijl je de drukke wereld om je heen waarneemt. Vergeleken met de traditionele Tai Chi is Nature Taiji meer gericht op het ervaren en voelen van de energie van de natuur en haar helende effect.

“Moeder Natuur Taiji Quan” omvat de traditionele Taiji cultuur en wil op een innovatieve manier de oude Taiji cultuur te verspreiden. Taiji is officieel erkend in China en de voorwaarden om de Taiji te verspreiden zijn eenvoudiger dan (Zhineng) Qigong.

In China zijn er heel veel beoefenaars van Nature Taiji. Het Qi-veld bij Nature Taiji is zeer sterk en intens. De vorm activeert het zelfhelende vermogen. Men beoefend Nature Taiji met interne en externe Qi. De bewegingen zijn soepel en op basis van het openen en sluiten, het stijgen en dalen en spiraalbeweging. De oefeningen zijn zeer effectief en men kan erg snel de stroom van Qi voelen.

Net als in Zhineng Qigong werkt men in de Nature Taiji met de Hunyuan Qi van het universum in het veld qi. De basis oefeningen in Zhineng Qigong, zoals “La Qi”, “Three Centers Merge” en “L-sitting” zijn ook opgenomen in het Nature Taiji programma. De belangrijkste oefeningen zijn de “13 Nature Taiji vormen.”

Vergeleken met Zhineng Qigong werk je in Nature Taiji met spiraalvormige bewegingen en heb je veel wisselingen vanhet ene been naar het andere been. Elk van de 13 vormen kun je apart beoefenen.

Meister-Hu-Xilong-1-768x512

 

 

 

 

 

Master Hu Xilong is de oprichter van Nature Taiji en één van de beste leerling van Dr. Pang Ming – de grondlegger van Zhineng Qigong. Master Hu heeft zijn buitengewone vaardigheden sterk ontwikkeld en is een van de meest bekende genezers in China. Door vele jaren intensieve beoefening is hij een meester geworden in de Traditionele Chinese Medicijnkunde (TCM) Taiji en Qigong.

Nature Taiji is voor zowel beginners als voor ervaren Zhineng Qigong beoefenaars en voor degenen die geïnteresseerd zijn in Taiji.

 Lied Nature Taiji

 

Afbeelding Nature Taiji logo

De Opleiding tot “Mother Nature Taiji Chuan” docent:

De opleiding bestaat uit 2 delen die je in je eigen tempo kunt volgen. Instromen kan dus op elk moment.

Een deel van de opleiding bestaat uit 10 lesdagen te volgen in Nederland, het andere deel bestaat uit 14 lesdagen te volgen in China in het centrum van de Nature Taiji Academie. (Is het China gedeelte niet haalbaar voor je dan kijken we samen naar een alternatief).

Daarnaast volg je 1 of 2 individuele consulten.

In totaal zijn er 150 uur contacturen daarnaast wordt verwacht dat je thuis werkt aan de praktijk en de theorie.

De praktijk:

  1. De vorm Nature Taiji
  2. Wu Bu Zhuang
  3. L sitting
  4. La Qi meditatie
  5. Opbouw van het Qiveld
  6. Zhan Zhuang
  7. 4 Gongs met verslagen (een gong is 100 dagen achter elkaar met gegeven oefeningen).

De theorie:

Theorie van de Taiji cultuur

Theorie van de Taiji techniek

Basiskennis van de Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

Kosten:

10 daagse lessen in Nederland €1100,00

Individueel consult: € 65,00

Indicatie studiereis naar China: rond €1690,00* inclusief accommodatie, maaltijden en seminarkosten, binnenlands vervoer in China en excursies.

Exclusief: internationale vlucht en reisverzekering.

* De kosten van de reis kunnen nu nog niet vast gelegd worden. De reis zal waarschijnlijk in 2021 plaatsvinden.

Aanschaf materialen:

Syllabus Nature Taiji € 20,00

 

1553418_262647977226749_15539289_o

 

 

 

 

Video op you tube van Teacher Yang Yunzhong:

https://v.qq.com/x/page/o0890mbeswt.html

 

 

Eerstvolgende Lesdagen:

Driedaagse 8-10 juli 2020 (Vught, intern) door Ping Dietrich Shi en Inge Duyts

Tweedaagse 20 en 21 november 2020 (Grave) door Inge Duyts

 

Gongformulier:

Downloaden (PDF, 168KB)

Feed back februari 2020:

Het was weer intens fijn.
Zo blij ben ik met dit. Het is win-win-win…
Een paar heerlijke dagen voor mijzelf om te ontladen en opladen,
Altijd weer nieuwe inspirerende dingen leren en meer diepgang erin,
Wat uiteindelijk weer door kan stromen in mijn lessen.

Dan ook nog leuke lieve medemensen ontmoeten.
Plus me op mijn gemak voelen om te zijn wie ik ben bij Inge. En ook de deelnemers.
Daarom ben ik ook zo heel dankbaar dat Inge de opleiding geeft. Eindelijk iemand waar het voor mij zuiver en goed bij voelt om een docenten opleiding te doen. 🤩

 

Twee dagen Mother Nature Taiji bij Studio Neemtijd heb ik ervaren als een tweedaagse traktatie voor mijn lijf en ziel. Enerverend en inspirerend. Je begint in een groep met vreemden en je eindigt twee dagen later in een groep bekenden. Het is heerlijk om bezig te zijn met Taiji in een groep gelijkgestemden. Je maakt samen een leerproces door en dat smeedt een band.

Ook als je de tweedaagse workshop Mother Nature Taiji niet in het kader van de docentenopleiding doet, biedt het verdieping. In twee dagen zet je grote stappen in techniek, het verbinden met de natuur en het beheersen van je ademhaling. Vaardigheden die je allemaal weer toe kunt passen in je dagelijkse oefeningen. De inbreng van de docenten die de workshop volgen is zeker een meerwaarde. Input van meerdere kanten en discussie over hoe en wat geeft je ook als ‘beginner’ het vertrouwen dat het wel gaat lukken.

Het oefenen in een groep voegt op zich al een extra dimensie toe. Als een groep spreeuwen die in de lucht complexe figuren maakt, zonder dat de vleugels van de individuele vogels elkaar raken, zo voel je de energie van je medecursisten. Dat helpt je enorm bij het uitvoeren van de vorm. Dat gevoel raakte mij diep. Als je dan even afstand neemt en kijkt hoe anderen de vorm uitvoeren, dan emotioneert de schoonheid ervan. Het is alsof je naar een prachtig kunstwerk kijkt.

Een ervaring om nooit te vergeten. Een aanrader.

Mirjam

 

 

Heerlijk, ik heb weer genoten van deze 2 daagse MNT.

Het was een mooie verdieping op de lessen MNT in China.

De beweging mocht ik nog zachter en intenser ervaren.

Het was een fijne groep en Inge weet met tal van voorbeelden

en hulpmiddelen de beweging en houding te verduidelijken.

Een echte aanrader voor iedereen die verdieping zoekt!

Lieve groetjes,

Karin

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: De man die een berg verzet, begint met het wegdragen van kleine steentjes
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof