Studio Neem Tijd “Online”

online qigong

Door de huidige situatie rondom het "Coronavirus" geeft Studio Neem Tijd een aantal lessen en workshops online!

Wat doet het?
Versterk je immuunsysteem!
Voor wie?
Wekelijkse Online lessen voor cursisten, bijscholingen voor docenten en therapeuten
Kosten en frequentie
Wekelijkse Online lessen / workshops / bijscholingen!

Door de huidige situatie rondom het “Coronavirus” geeft Studio Neem Tijd een aantal lessen en workshops online!

Zo zijn er lessen of workshops te volgen in:

 • Zhineng Qigong
 • Basiscursus Zhineng Qigong
 • Tai Chi Qigong
 • Spine Qigong
 • Nature Taiji (telt eventueel mee voor de opleiding tot docent)
 • Spine Qigong (ook voor docenten en of therapeuten)
 • Basiscursus Zhineng Qigong

Ook heb ik voor cursisten die graag in hun eigen tijd willen deelnemen op you tube wat filmpjes staan.

 • Blij (F) Bewegen
 • Tai Chi Qigong

Mocht deze situatie nog langer duren dan komt de volgende  bijscholing ook online:

 • Lesgeven aan Senioren
 • Verdieping Lesgeven aan senioren
 • Basiscursus Zhineng Qigong

Wil je meer weten neem dan even contact met me op via info@studioneemtijd.nl

FLYER_a5_ verbetering3.indd

online qigong

 

 

 

 

Feed Back op de online Nature Taiji lessen april 2020

Online cursus Mother Nature Taiji Chuan: heel bijzonder

In een tijd van sociale en persoonlijke ontreddering, van onzekerheid en stress, waarin iedereen aan huis gekluisterd is en op zoek naar houvast zijn daar de online lessen van Studio Neem Tijd. Van de ene dag op de andere waren we allemaal ons vaste ritme kwijt en moesten we ook nog onze wekelijkse groepslessen missen.
Al meteen nam Inge haar cursisten op bewonderenswaardige manier bij de hand. Zij bleef les geven. Eerst via ingesproken whatsapp berichten, daarna via videoboodschappen en al snel werden het volwaardige online lessen. Zo vonden zelfs de digibeten onder ons de weg naar de zolderkamer of de woonkamer waar we elkaar treffen voor de webcam. Op die manier blijven we toch met elkaar verbonden.
Veel aandacht is er voor de bijzondere omstandigheid waaronder de lessen plaatsvinden: de aanwezigheid van het Covid-19 of Coronavirus. Stressreductie en het sterk maken van hart en longen komen steeds terug.
Alleen maar toch samen doen we nu thuis onze Tai Chi of Zhineng qigong oefeningen op vaste tijdstippen en zo vaak als we willen. Daarnaast heeft Inge ook nog filmpjes op Youtube geplaatst waar we gebruik van kunnen maken op momenten dat we daar behoefte aan hebben. Het is de vrijgevigheid van Inge die we van haar kennen en die we allemaal zo waarderen.
Inge heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een volleerd online docent. Ze slaagt erin zelfs grote groepen cursisten van tot wel 35 personen persoonlijk te begeleiden tijdens de online lessen. Met lieve correcties, gericht aan de hele groep, voel je je gezien en gesteund tijdens de lessen. Vragen stellen we per chat of na afloop tijdens onze gezamenlijke afsluiting van de les.

Afgelopen vier weken heb ik ook nog eens mogen deelnemen aan de ‘minicursus’ Mother Nature Taiji Chuan. Een minicursus met maximaal effect. Vier keer anderhalf uur les waarin twee van de drie combinaties en de vijf stappen methode Wubuzhuang geoefend werden. Negen van de dertien oefeningen uit deze serie zijn uitbreid aan bod gekomen.
Omdat de lessen langer waren was er ook meer aandacht voor het opbouwen van het qiveld, voor de achtergrond en het belang van de oefeningen voor de gezondheid. Lastige bewegingen zaten erbij om aan te leren, maar de tijd en rust in de lessen geeft je wel het vertrouwen dat je het onder de knie krijgt.

De online cursus maakt ook onderdeel uit van de opleiding tot Mother Nature Taiji Chuan docent. Daardoor krijg je als deelnemer soms net even wat meer informatie of de informatie op een andere manier aangereikt waardoor je ineens veel beter snapt wat de bedoeling is. Voor docenten in opleiding lijkt het me een eye-opener. Zij konden ervaren hoe zij hun lessen ook heel goed online kunnen gaan aanbieden. Je oefent in je eentje, maar voelt toch de aanwezigheid van de groep. Heel bijzonder.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de oefeningen heerlijk zijn om te doen. Voor mij zijn het de juwelen in de kroon van wat Tai Chi en Zhineng Qigong mij in korte tijd al gebracht hebben. Er gaat zoveel rust van deze oefeningen uit. Ze zijn uitdagend om te leren en net iets dynamischer dan de oefeningen die ik al kende. Tegelijkertijd bouw je er zoveel kracht en energie mee op. Er is veel ruimte voor de ademhaling in deze lessen. La Qi is een terugkerend onderdeel. Net als de bekende ‘qi-douche’, die mij altijd goed doet. In deze periode van onzekerheid, tegenslagen en bezorgdheid heb ik er veel aan gehad. De problemen waar ons gezin zich voor gesteld ziet door Corona kan ik nu beter het hoofd bieden. Ik kan nu beter loslaten.

Mogelijk komt er nog een vervolg van twee online lessen. Aarzel dan niet en gun jezelf de gelegenheid kennis te maken met deze fijne variant van Qigong. Lekker bijtanken, de batterij opladen en de tijd nemen voor jezelf.
Of zoals Inge altijd zegt: Geniet!
Heel belangrijk in deze tijd,

Hartelijke groet,
Mirjam

Lieve Inge,

Online de les te volgen en toch samen zijn is voor mij niet nieuw. Toch ben ik altijd weer verbaasd van de kracht van het QIveld wat dwars door het scherm lijkt te stralen. Ook tijdens jouw Nature Taiji lessen heb ik dat duidelijk kunnen voelen.
Het is merkbaar hoeveel tijd, aandacht en liefde jij in je lesgeven stopt. Over kennis maar niet te spreken, die lijkt zich bij elke les meer te verdiepen. Het heerlijke voorbeeld van het elastiekje tussen duim en wijsvinger in les 4 staat nu in een van de vele vakjes van mijn geheugen gegrift.
De lessen vond ik heerlijk, het zet weer de puntjes op de i. Het meer verdiepen in de oefening maar ook binnen de theorie ervaar ik als een weldaad door je heldere, duidelijke uitleg.
Het gaf mij het gevoel samen te zijn op onze reis binnen te Nature Taiji waarin we elk ons eigen pad volgen.
Ik kan het iedereen aanbevelen om mee te doen aan jouw lessen in deze fantastische form.

Dank voor al je liefdevolle moeite en voorbereidingen.

Joyce

Lieve lieve Inge, super dank, dat ik deel heb kunnen nemen afgelopen woensdagochtenden aan de Nature Taiji online lessen. Ik vind het zeer leerzaam, er is nog veel ruimte bij mij om de vorm te verbeteren. Een heerlijke reeks bewegingen…. 🙏🏽😘♥️🌸 Je geeft zo fijn en helder les
Reanda van Rouwendal

 

 

Afgelopen vier weken heb ik  deelgenomen aan de online ‘minicursus’ Mother Nature Taiji Chuan.

Een cursus met voor mij nieuw materiaal en ook nog eens online. Een uitdagende onderneming. Wat bleek een bijzondere onderneming, allereerst al de hulp bij het online volgen en vervolgens de ontdekking van de mooie oefeningen.

Inge neemt je helemaal mee naar het centrum van jezelf.  Op een hele rustige manier wordt steeds de basishouding doorgenomen, de vijf poorten in je lichaam benadrukt en hun verbondenheid met ming men. Daarna word je ingeleid in de mooie combinaties van deze chi gong. Al werkende laat ze je ervaren dat alle bewegingen vanuit ming men komen.

Heel ontspannen worden de bewegingscombinaties opgebouwd en herhaald, zodat er ondertussen toch door algemene opmerkingen verdiepingen en verbeteringen kunnen plaats vinden. Hele mooie dynamische bewegingsseries komen aan bod.

En al werk je online, je voelt toch de energie,  de kracht die het geeft en de verbondenheid met de rust van de natuur. Heerlijk om te doen, een aanrader. Ik kijk al uit naar een vervolg.

Lies Manie

 

 

Korte feedback:

Het is heerlijk om mee te doen met de online lessen bij Inge,

ze weet de afstand op een enthousiaste  manier te overbruggen waardoor er een

mooi krachtig chi-veld ontstaat. Soms is het net of we weer even terug zijn

in China en de energie van de Huangshan en blauwe hemel door ons heen laten stromen.

Ze geeft een duidelijke uitleg en extra verdieping in de oefeningen waardoor het een verrijking is in de Mother Nature Taiji.

En Inge heeft altijd zulke leuke verhelderende voorbeelden om je inzicht te geven in de achtergrond

van een oefening. Het is oefenen is eigenlijk spelen met energie en daar wordt iedereen heel blij van, toch?

Dankjewel lieve Inge voor het aanreiken van deze mooie lessen.

liefs Karin

Afbeelding Nature Taiji logo

Dank je wel Inge! Hoe krijg je het toch voor elkaar om online weer een liefdevolle en professionele les neer te zetten.

Ik vind de online les dus niet anders, het wordt nog steeds goed uitgelegd, je kunt het goed zien en horen en achteraf kun je vragen stellen.

Alhoewel een knuffel altijd fijn is ❤️.

De online les is dus net als live, heel kundig,

Inge legt stap voor stap de lastige houdingen uit en je voelt de liefde die Inge in de les heeft gestopt.

En daarnaast superhandig, want ik hoef niet te reizen!

Mary Jim

 • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof