Workshops “Spine Qigong”

Workshop een soepele rug

Waarom is een soepele rug zo belangrijk?

Wat doet het?
De heer Dou zegt: "Het leven ligt in beweging en de wortel van de beweging ligt in de ruggengraat.
Voor wie?
Voor iedereen die wil werken aan een gezonder leven.
Kosten en frequentie
De workshop "Spine Qigong" bestaat uit 1,2 of 3 avond (en) De kosten zijn voor 1 avond €15,00 2 avonden €28,50 of 3 avonden € 40,00

Workshops “Spine Qigong”

Veranderen in wekelijkse lessen SPINE QIGONG in Grave.

Ben je niet in de gelegenheid wekelijks deel te nemen aan de lessen maar wil je wel graag kennis maken met het programma kies dan voor online privé lessen via Zoom of kom naar een eendaagse training in Grave.

Nieuwsgierig geworden neem dan contact met me op.

 

zomerworkshop een soepele rug

 

 

 

 

 

 

 

Waarom is een soepele rug zo belangrijk

Het los en soepel maken van de wervelkolom is belangrijk, Een soepele rug zorgt voor een toename van de voorraad basis Qi (levensenergie). De oefeningen zorgen niet alleen voor een soepele en sterke rug maar werken ook in de op het centrale zenuwstelsel dat zich in de ruggengraat bevindt. Omdat het centrale zenuwstelsel verbonden is met alle organen in ons lichaam kan ook de werking van organen verbeteren. Mede ook doordat je op de fascia van het hele lichaam werkt. Het trainen van je rug kan zo je algehele gezondheid verbeteren.

 

Inschrijven:

Via: info@studioneemtijd.nl

Het programma van Dou Zhanguo.

De heer Dou zegt: “Het leven ligt in beweging en de wortel van de beweging ligt in de ruggengraat. Alleen spinale oefeningen kunnen de interne organen direct masseren, hun functies reguleren en ziekten voorkomen door de algehele immuun kracht van het menselijk lichaam te versterken. Daarom zijn de voordelen van spinale oefeningen heel duidelijk. ”

 

De kern van “Spine Qigong” bestaat uit het helen van het lichaam en het helen van het hart. De twee delen vullen elkaar aan en een deel kan niet onafhankelijk bestaan zonder de ander.

Genezing van het lichaam verwijst naar de reeks oefeningen die betrokken zijn bij het bevrijden van de wervelkolom. Dhr. Dou bedacht oefeningen op basis van drie posities, zittend, liggend en staand. Maar ze zijn allemaal gericht op het trainen van de wervelkolom.

 

Volgens de theorie van de traditionele Chinese geneeskunde, is de wervelkolom de plaats waarin de Dumai zich bevindt. De Dumai bestuurt de generatie van Yang (positieve) Qi (energie) van het menselijk lichaam. Yang is onze vitaliteit en energie van groei. Zoals geschreven in “Huangdi Nei Jing” (een oude klassieker van de Chinese geneeskunde), “Yang Qi is als de lucht en de zon, zonder dat kan het leven niet  worden gehandhaafd.”

 

Wat betreft “het helen van het hart”, betekent het om van de “afval” -emoties af te komen en het hart te vullen met positieve energie. Talloze studies hebben aangetoond dat negatieve gedachten en stemmingen, zoals woede, angst, wrok en jaloezie, grote schade aan de mentale en fysieke gezondheid van mensen kunnen veroorzaken.

 

De traditionele Chinese geneeskunde gelooft dat “het brein een zee van merg is”. Mensen met psychische problemen moeten eerst de technieken toepassen om de wervelkolom te bevrijden, zodat de spinale zenuw energie kan kanaliseren naar de hersenen, die de materiële basis legt voor het oplossen van psychische problemen. Dan moeten ze de kracht van positieve stemmingen concentreren om de negatieve te verdringen en te verdrijven. Uiteindelijk zal de geest vrij zijn van de negatieve energie.

  • Tarieven workshops

    Privé sessies Lekker Slapen€165,00
    Privé sessies Schouderklachten€165,00
    Workshop Zhi Neng Qigong€69,90
    Eendaagse workshop€110,00

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof