Basiscursus Zhi Neng Qigong

cursus chi neng qigong studio neem tijd

Maak kennis met de helende kracht van de bewegingsleer Zhi Neng Qigong tijdens deze Online workshop van twee dagdelen.

Wat doet het?
Zhi Neng Qigong is een oosterse bewegingsleer waarbij beweging wordt gecombineerd met meditatie. Het helpt je lichaam en geest in balans te brengen en nieuwe energie op te doen.
Voor wie?
De workshop Zhi Neng Qigong is voor iedereen die kennis wilt maken met deze bewegingsleer. Je hebt geen voorkennis nodig en de workshop is geschikt voor jong en oud.
Kosten en frequentie
De workshop Zhi Neng Qigong duurt twee dagdelen. Kosten zijn €25,00

workshop chi neng qigong

Basiscursus Zhineng Qigong ONLINE via ZOOM

 
Minder stress, meer energie.
Hoe drukker we het hebben, hoe meer we behoefte hebben aan rust. De Chinese bewegingsleer Zhineng Qigong wordt hierdoor steeds populairder. Zhineng Qigong is een vorm van meditatie in beweging. De bewegingen zijn, in tegenstelling tot Tai Chi Chuan en Yoga, heel eenvoudig. En met twintig minuten oefenen per dag voel je je rustiger en heb je meer energie. Zhineng Qigong vergroot de concentratie, verlaagt stress, is ontspannend en versterkt het immuunsysteem. Daardoor werkt Zhineng Qigong preventief of helend bij ziekten en versterkt het de vitaliteit, concentratie en het uithoudingsvermogen.
 
Voor wie is de basiscursus Zhineng Qigong
 
Zhineng Qigong kan door zowel gezonde als zieke mensen worden beoefend. Sporters en managers passen de bewegingsleer bijvoorbeeld toe om beter te focussen, hun uithoudingsvermogen te vergroten en daarmee hun prestaties te verbeteren.Ook emotioneel voelen we ons sterker. De oefeningen zijn allemaal simpel en makkelijk te leren. Inge Duyts, gediplomeerd Zhineng Qigong, Tai Chi Qigong docent en Bocam therapeut, leert je in 2 dagdelen de basis van de belangrijkste oefeningen, achtergrond en theorie van Zhineng Qigong.
Kortom: Ontdek wat Zhineng Qigong voor jou kan betekenen tijdens deze sfeervolle cursus. Werk zelf actief aan je eigen welzijn en ervaar deze cursus als mooi cadeau. Voor jezelf of voor een ander!
 
Datum en tijd van de basiscursus Zhineng Qigong
 
De basiscursus Zhineng Qigong wordt meerdere keren per jaar gegeven. Daarna is het mogelijk om deel te nemen aan de wekelijkse lessen in Grave of Escharen.
Datum: maandagavond 24 en 31 augustus 2020
Tijd: 19:30 uur tot 21:30 uur
Kosten: € 25,00 p.p.
Locatie: ONLINE
Of
Datum: vrijdagmorgen  28 augustus en 4 september 2020
Tijd: 09:00 uur tot 11:00 uur
Kosten: € 25,00 p.p.
Locatie: ONLINE
 
Wil je liever priveles, vraag dan naar de mogelijkheden!
 
Het is ook mogelijk met een groep vanaf 4 personen in te schrijven op een datum in overleg. Je kunt daarvoor een mail sturen naar info@studioneemtijd.nl.

P1140212

Ervaringen van cursisten

Ik heb de Basiscursus Zhineng QiGong gedaan. Ook de Nature Taiji heb ik gevolgd, maar dat is al even geleden. De workshops worden door Inge op een rustige, ontspannen manier gegeven. Ze heeft een scherp oog voor detail, is duidelijk en opbouwend in haar uitleg. Vanuit Nieuwegein is het wel even rijden maar ik het het er zeker voor over.
Liefs,
Hans

Ik zat al maanden niet lekker in m’n vel, nam telkens te veel hooi op mi’n vork en wilde dan ook alles perfect doen, zowel privé  als op het werk.De man met de hamer stond wel erg dicht om de hoek en ik kon hem met moeite weghouden. Er moest iets gebeuren!

Ik heb de basiscursus Chi Neng Qigong gedaan en het deed erg veel met me, maar nog niet zo positief als ik had verwacht. Het lukte me wel om te ontspannen, m’n hoofd leeg te maken, maar m’n lichaam voelde belabberd. Het leek alsof m’n lichamelijke klachten alleen maar verergerden. Inge gaf aan dat dat goed mogelijk was. Het voelde alsof ik zoveel “rommel” bij me had die ik eerst moest kwijtraken voordat de energie er in kon. En wat je in jaren opgespaard hebt ben je niet in een paar weken kwijt.

Hoewel ik me nog niet echt beter voelde, voelde ik wel dat ik goed bezig was en dat het me toch wel goed deed. Emoties kwamen los en ik kon erover praten. Dit gebeurde vooral tijdens een persoonlijke training Effectiviteit van 2 keer 2 dagen. Chi neng begon inmiddels ook z’n vruchten af te werpen en na een week of 6 (best lang voor iemand met weinig geduld) had ik opeens energie! De energie bleef komen & stromen. Nu, na z’n 10 weken Chi neng ben ik echt blij dat ik begonnen ben en doorgezet heb. Het voelt echt goed. Ik ben rustiger en kan me beter concentreren, voel weer energie & positiviteit.

Mirjam

 

 

Slapeloosheid, gewrichten-spier en hoofdpijnen spelen mij al jaren parten. N.a.v. positieve reacties van een vriendin die de eerste cursus bij Inge heeft gevolgd, begon ik hoopvol aan de 1e les. De nacht en de dag na de 1e les had ik erg veel pijn en was ik doormoe. Ik was verbaasd en ongerust over deze symptomen en vroeg me af wat ik ermee moest. Na heel veel water en elke dag de “Lift Chi Up Pour Chi Down” voelde ik me langzaam opknappen. Het viel niet mee om ondanks de pijn en vermoeidheid toch elke dag te oefenen maar omdat ik er toch vooruitgang in zag hield ik vol. Als het echt niet ging om de oefening fysiek te doen, visualiseerde ik de oefeningen. ook water drinken is heel belangrijk. Nu, na drie lessen mag het resultaat er zijn. Sinds de 1e les heb ik geen hoofdpijn en koude voeten meer gehad en heb ik elke nacht heerlijk doorgeslapen. Ik ga voor “de gong” met de hoop op nog meer vooruitgang want ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik met Chi neng een positieve invloed kan uitoefenen op mijn welbevinden.

Ik wens iedereen die Chi neng beoefent net zo’n positief resultaat toe. ‘T is soms moeilijk om toch door te zetten als de klachten erger worden maar uiteindelijk word je doorzetten toch beloond met een vooruitgang.

Inge bedankt voor je lessen en enthousiasme en ik wens je veel succes in de Chi neng toe.

Groetjes, Els

  • Tarieven workshops

    Privé sessies Lekker Slapen€165,00
    Privé sessies Schouderklachten€165,00
    Workshop Zhi Neng Qigong€69,90
    Eendaagse workshop€110,00

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof