Workshop Een Soepele Rug

Workshop een soepele rug
09:30

27 februari 2014

Workshop met oefeningen en bewegingen om je ruggengraag soepel te maken en te houden

Deze dag staat je ruggengraat centraal. Alle oefeningen uit de Chinese bewegingsleer zijn erop gericht je ruggengraat soepeler te maken, vanaf je onderrug tot bovenin je nek.

Er wordt ook gewerkt aan de blokkades die de meeste van ons hebben tussen de schouderbladen en ook schouderproblemen komen aan de orde. De ruggengraat is de beste geleider van Qi door je hele lichaam.

In het Verre Oosten is het bestaan van het energiesysteem van het lichaam al vele duizenden jaren bekend. De energie die door het energiesysteem stroomt wordt in China ‘Chi’ genoemd, wat staat voor ‘levensenergie’

Je emotionele en lichamelijke gezondheid is verbonden met het stromen van je levensenergie door het energiesysteem van je lichaam.
Als er geen blokkades zijn kan de levensenergie vrij stromen en voel jij je over het algemeen goed, je hebt geen last van spanningen en dus ook geen pijn door stress.

Echter door oorzaken zoals onverwerkte emoties en stress ontstaan er blokkades in je energiesysteem. Door deze blokkades gaat je levensenergie steeds moeizamer stromen. Des te minder je Qi door je energiesysteem stroomt, des te meer voel jij de gevolgen. Deze gevolgen voel jij in de vorm stress en de daaraan gerelateerde lichamelijke klachten.

Tijdens deze dag leer je waarom het zo belangrijk is je rug vrij te maken, je komt uit je hoofd in je lichaam en je lichaam wordt sterker en soepeler.
Wil jij ook werken aan een soepele rug en schouders? Geef je dan op voor deze workshop via www.neemtijd.nl

Data: Donderdag 27 februari
Tijd: van 09:30 tot 15:30 uur
Kosten: € 85 p.p. (inclusief koffie, thee en lunch)
Docent: Inge Duyts
Locatie: Danszaal Catharinahof Grave
Informatie: 0486-475563

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof