Inge Duyts

inge-studioneemtijd

Inge Duyts is lerares en therapeut Mindfullness, Medische Qigong, Tai Chi en Chi Neng

Inge Duyts
Inge Duyts is erkend Chineng- en Tai Chi docent. Na meer dan 25 jaar ervaring als danspedagoge heeft ze veel inzicht in bewegingsprocessen gekregen. Uit interesse voor de combinatie van beweging en meditatie, heeft ze zich vervolgens toegelegd op oosterse bewegingsvormen. Daarnaast heeft ze de opleiding tot BOCAM therapeute gevolg, de medische basiskennis en vele andere bijscholingen in de medische qigong.

 

Welkom bij Inge Duyts

Eigenaresse van “Studio Neem Tijd”

Hallo,

Ik ben Inge Duyts (55). Gelukkig getrouwd, 2 geweldige dochters/schoonzoons en 3 kleinzoons en 1 kleindochter.

Mijn ouders hadden een horecabedrijf met een paar zalen waaronder een balletzaal met barre’ s. Als klein meisje stond ik al stiekem aan de barre tussen de oudere dansers, ik dacht dat niemand mij zag en danste vrolijk mee. Deze passie voor dans heb ik mijn hele leven gehouden, ik had mijn eigen dansschool, gaf met veel enthousiasme les en organiseerde vele voorstellingen met alle leerlingen en vele vrijwilligers.

 

Tot ik zelf wat lichamelijke klachten kreeg en het plezier in dans een beetje overging.

Ik kwam in contact met Qigong, een Chinese bewegingsleer en was zo enthousiast dat ik me er helemaal instortte, het bewegen gaf me weer een heel goed gevoel.

Door de mooie zachte bewegingen van de Qigong leerde ik dat het belangrijk is om contact te maken met je lichaam. Je mind actief inzetten om de bewegingen aan te sturen.

 

Momenteel werk ik zelf en met mijn cursisten vanuit zachtheid, vanuit ontspanning. In de Qigong kun je spelen met spanning en ontspanning, je kunt vasthouden en loslaten.

Nu weet ik pas echt de waarde van een gezonde geest in een gezond lichaam, vroeger dacht ik dat ik wist wat het betekende maar nu voel ik het ook!

 

Omdat ik veel mensen met klachten op les krijg heb ik naast de Qigong opleiding ook nog een therapeuten opleiding en de medische basiskennis gedaan. Nu begeleid ik met veel plezier andere mensen die gezondheidsklachten hebben op een zachte en ontspannen manier. Niet alleen mensen met gezondheidsklachten volgen mijn lessen (curatief), veel mensen maken gebruik van mijn lessen om goede gezondheid te behouden (preventief).

 

Ik ben heel erg blij dat ik mijn kennis en enthousiasme over kan dragen en een bijdrage kan leveren aan hun gezondheid en algeheel welzijn.

Dat is wat “Mindfull bewegen” mij brengt, het verrijkt mijn leven enorm, naast het super effect op mijn lichamelijke welzijn geeft het bewegen mij geestelijk meer kleur en diepgang.

 

 

Vraag jij je af of de Chinese bewegingsleer ook iets voor je kan betekenen?

Kijk dan eens rond mijn website: https://www.studioneemtijd.nl

of bel me: 04 86 47 55 63 / 06 29 59 47 48

Studio Neem Tijd biedt workshops en cursussen voor lichaam en geest in Grave, Linden, Oss en in Boxmeer.

 

Het lijkt me leuk je te ontmoeten, Inge Duyts

 

 

  • Nieuwe workshops

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof