Ervaringen van cursisten

Zhineng Qigong lessen

 

 

 

Bijna 9 jaar geleden ben ik door de gladheid onderuit gegaan.
Ik zou nooit meer kunnen lopen.
Na 2,5 jaar in de rolstoel kon ik weer stukjes lopen. Maar sporten zou nooit meer mogelijk zijn, tot ik een advertentie van “Studio Neem Tijd” zag. Precies op mijn verjaardag was er een avond Zhineng bij Inge.
De beste stap ooit, wat was ik ziek na die eerste avond.
Maar ik had wel in de gaten dat het veel met me deed.
Nu ga ik mijn 7e jaar in met ups en downs heb ik geleerd om met mijn energie om te gaan.
Altijd werd er gevraagd zet een intentie en nog steeds heb ik dezelfde intentie lopen.
Ik heb mijn goeie dagen en slechte maar de Zhineng is mijn ochtend daar komt bijna niks tussen. De zachtheid van Inge maakt dat mensen zich op hun gemak voelen, durven zichzelf te zijn.
Nu ben ik er “Spine Qigong” ging erbij gaan doen, wat dit zal gaan brengen zal de tijd leren .
Maar ik geniet iedere week en zal dit nog heel lang blijven doen.
Groetjes Ester

 

 

Zhi Neng Qigong lessen

 

 

 

Kraanvogels

Na een heerlijke vakantie in Italië krijg ik een week na terugkomst ineens de diagnose borstkanker en wordt duidelijk dat ik een jaar behandeling voor de boeg heb. Mijn wereld staat op zijn kop, het gevoel dat de grond onder mijn voeten wegzakt.  Na de enorme shock en het overladen worden met medische informatie, ben ik op zoek gegaan naar hoe ik zelf het beste hiermee kan dealen. Hoe ga ik dit jaar dat voor me staat, zo goed mogelijk zelf invullen.

Naast alle lieve mensen om me heen ligt een belangrijk antwoord in Zhineng. Dit is wat ik zelf kan doen om mijn eigen balans zo goed mogelijk te laten zijn. Aanvullend doe ik ook acupunctuur en ben ik video’s van Henk Franssen gaan bekijken, een zeer inspirerende man die zich verdiept heeft in kanker en daarbij alles doet om het zelfhelende vermogen te versterken.

Een periode van chemotherapie volgt voor mij. Ik voel enorm veel steun en kracht door de Zhineng oefeningen en daarnaast zeker ook door de betrokkenheid van de groep. Het chi-veld is zo krachtig in de groep en dat laadt me elke keer enorm op.

Vanaf januari doe ik mee aan de gong. Mijn behandeling wordt zwaarder en vermoeidheid speelt een grotere rol, maar de dagelijkse oefening biedt mij steun en geeft me energie.

Dan op een avond komt het verhaal van de kraanvogel, Inge vertelt over een kleindochter die voor haar opa die ziek is, 1000 kraanvogels heeft gevouwen. Een ontroerend verhaal..

De volgende dag krijg ik telefoon van Inge, hoe ik het zou vinden als er 1000 kraanvogels voor mij gevouwen gaan worden. Ik ben er helemaal stil van en het ontroert me diep. Een heel groot kado dat ik zomaar krijg… het betekent enorm veel voor me, het is bijna te groot, ik moet elke keer huilen als ik het aan iemand vertel.

Op zondagmiddag 17-3 organiseert Inge een mooie middag, om samen de kraanvogeldans te doen en daarnaast ook te vouwen. Ik sta te kijken van alle mensen die er zijn, zo lief en aardig, sommigen ken ik niet eens, anderen die een hele sliert kraanvogels komen afgeven. De dans is heel mooi en fijn om samen te doen. Daarna het vouwen, wat is het eerst lastig maar samen oefenen levert veel op! Vervolgens gaat iedereen met blaadjes naar huis om verder zelf te vouwen. Dan komen er steeds meer kraanvogels, binnen een week hangen er al een heel aantal slierten, zo mooi om te zien en er komen elke week weer nieuwen bij!

Ondertussen volgt een spannende periode voor mij van operatie, wachten op de uitslag, teleurstelling, een tweede operatie, weer wachten op de uitslag. De gedachte aan de kraanvogels geeft me het gevoel dat ik gedragen word en dat geeft me veel vertrouwen en kracht.

Dan komt Inge de kraanvogels brengen, het zijn er zo veel! En als ik ze thuis ophang, denk ik vol ontroering aan alle mensen, JULLIE, die hieraan meegedaan hebben. Elke vogel is met aandacht gevouwen en vol goede intenties en dat is zo voelbaar!

Daar wil ik jullie vanuit het diepste van mijn hart voor bedanken!!

Het gaat met mij gelukkig goed, ik heb mijn behandeling net afgerond en kan nu verder werken aan mijn herstel.

 

 

 

Qigong lessen & Bocam Therapie

 

 

 

De laatste drie maanden van het vorige lesjaar ben ik begonnen met de lessen Tai Chi op maandagavond in Grave. Hardnekkige nek- en schouderklachten hadden mij doen inzien dat ik moest leren me te ontspannen. Ik ben graag bezig, hou ervan dingen te doen, dus de actieve manier van ontspannen die tai chi me brengt sprak me heel erg aan.

De eerste van drie proeflessen werd ik hartelijk ontvangen door de groep en meteen gerustgesteld dat het niet erg is als een beweging niet lukt. Heerlijk om meteen zo opgenomen te worden in een groep. Ik voelde me direct bij jullie thuis.

Tegelijkertijd voelde ik me als een puber op dansles. Als iedereen naar links stapte, stapte ik naar rechts. Geeft niks, wie geen fouten durft te maken, verlegt geen grenzen. En mijn grenzen moesten letterlijk verlegd worden. Verkrampte spieren moesten weer leren dat ze lang mogen zijn.

Mijn spieren blijken erg leergierig! Stond ik de eerste les nog met trillende beenspieren en regelmatig met mijn hand aan de barré, een paar lessen later was het trillen al minder en had ik de barré al niet meer nodig.

Het bleef moeilijk de uitgangspositie goed in te nemen. Het aantal keren dat Inge mij in de les voorbijliep om met haar aanraking mijn houding te corrigeren, nam toe en dat deed mij goed. Wat ziet het er allemaal simpel uit en wat is het moeilijk om de bewegingen vloeiend te doen en dan ook nog op de goede manier te ademen. Gelukkig blijf je leren en daardoor blijft het ook interessant en leuk om te doen.

Intussen heb ik ook de privé workshop ‘weg met schouderklachten’ gevolgd. De oefeningen die ik daar aangereikt kreeg doe ik elke dag. Je voelt gewoon het leven weer terugkeren in je verkrampte bovenlijf. Intussen is er ook meer ruimte in mijn hoofd en in mijn leven gekomen. Ik voel me zelfbewuster, heb meer zelfvertrouwen en heb nu ook het vertrouwen dat de klachten waar ik al jaren mee k(r)amp zullen verdwijnen.

Mijn partner ziet de positieve effecten, ook in onze relatie. Op onze trouwdag kreeg ik van hem als lief bedoeld geintje een wit t-shirt met daarop de afbeelding van kung fu panda. Hij heeft zelfs drie lessen meegedaan om te ervaren of tai chi ook iets voor hem is. Jammer genoeg niet, maar hij begrijpt nu nog beter wat het voor mij doet. Zelf ben ik heel benieuwd naar wat de lessen van Inge mij de komende tijd nog meer gaan brengen.

Mirjam Verheijen

Qigong lessen

 

 

 

Dag Inge,
Hierbij wil ik jou bedanken voor de fijne Qigong lessen.
Wat ik prettig vind dat iedere les weer anders is, jij brengt de lessen met veel enthousiasme en straalt zo veel rust uit, dat is heel inspirerend.
Ik heb nu drie keer een gong gedaan (100 dagen dezelfde oefening) en het heeft mij heel veel gebracht, dus na de laatste gong heb ik besloten om gewoon door te gaan.
Afgelopen week was ik zo moe dat ik dacht,”  ik kan het niet opbrengen om de gong te doen”, tegelijkertijd dacht ik “,laat ik de oefening als een experiment doen”, wat schetst mijn verbazing,
na een half uur Qigong ,was ik niet meer moe.
Geweldig.
Inge, ik hoop dat ik nog lang jou lessen mag blijven volgen.
Anita.

 

Niet lekker in mijn vel

Basiscursus Chi Neng Qigong

 

 

 

 

 

Ik zat al maanden niet lekker in m’n vel, nam telkens te veel hooi op mi’n vork en wilde dan ook alles perfect doen, zowel privé  als op het werk.De man met de hamer stond wel erg dicht om de hoek en ik kon hem met moeite weghouden. Er moest iets gebeuren!

Ik heb de basiscursus Chi Neng Qigong gedaan en het deed erg veel met me, maar nog niet zo positief als ik had verwacht. Het lukte me wel om te ontspannen, m’n hoofd leeg te maken, maar m’n lichaam voelde belabberd. Het leek alsof m’n lichamelijke klachten alleen maar verergerden. Inge gaf aan dat dat goed mogelijk was. Het voelde alsof ik zoveel “rommel” bij me had die ik eerst moest kwijtraken voordat de energie er in kon. En wat je in jaren opgespaard hebt ben je niet in een paar weken kwijt.

Hoewel ik me nog niet echt beter voelde, voelde ik wel dat ik goed bezig was en dat het me toch wel goed deed. Emoties kwamen los en ik kon erover praten. Dit gebeurde vooral tijdens een persoonlijke training Effectiviteit van 2 keer 2 dagen. Chi neng begon inmiddels ook z’n vruchten af te werpen en na een week of 6 (best lang voor iemand met weinig geduld) had ik opeens energie! De energie bleef komen & stromen. Nu, na z’n 10 weken Chi neng ben ik echt blij dat ik begonnen ben en doorgezet heb. Het voelt echt goed. Ik ben rustiger en kan me beter concentreren, voel weer energie & positiviteit.

Mirjam

Heerlijk ontspannen

Workshop Een soepele rug

 

 

 

 

 

Heerlijke workshop gevolgd bij mijn collega docent, hele fijne workshop, goed uitgelegd en veel aandacht voor een goede houding en een juiste manier van bewegen waardoor je het meeste uit de oefeningen haalt! Ik heb het ervaren als zeer positief! fijne locatie en een fijne sfeer en het resultaat van de oefening mocht er zijn: heerlijk ontspannen, maar wel vitaal en alles stroomde energetisch heerlijk door. Echte aanrader! Inge dank je wel!

liefs, Ingeborg van Berkel

Al een paar jaar rugklachten

Tai Chi Qigong lessen

 

 

 

 

 

Al een heel aantal jaren neem ik ‘morgens na het opstaan een half uur voor mezelf. Ik deed dan Yoga aangevuld met andere oefeningen die gewoon lekker waren en goed voelde voor mijn lichaam. Het ging er niet altijd even zachtzinnig aan toe. Ik vraag veel van mezelf, ben fanatiek en ga gemakkelijk over mijn grenzen heen met soms als gevolg blessures.

Toen werden er Tai Chi lessen in ons dorp aangekondigd. Lekker dichtbij. Ik gaf me op. Al vlug kwam ik erachter dat het hierbij om zachtheid gaat en niet om presteren. Alles met een innerlijke glimlach in plaats van met een verbeten gezicht. De vriendelijke uitstraling van Inge is een waar voorbeeld voor mij. De warme manier waarop zij mensen aanwijzingen geeft is prettig en stimulerend.

Ik had al een paar jaar rugklachten. Als ik een tijd gezeten had kon ik bijna niet meer overeind komen. Net een oud vrouwtje.

We deden tijdens de Tai Chi les de oefening van het draaien met het bekken (de naam ben ik kwijt) en moesten visualiseren dat er een balletje in de kom van het bekken ronddraaide. Eerst links- en daarna rechtsom. Ik dacht meteen aan een roulettespel met een ronddraaiend kogeltje. Ik voelde dat er aan een kant duidelijk een blokkade zat. Het balletje ging er eerst niet en later zeer moeilijk doorheen. Ik oefende iedere ochtend trouw. Ik merkte dat het balletje dat ik me voorstelde het niet haalde. Een ping-pong balletje maar proberen. Dat ging wel iets beter, maar toen ik me een tennisbal voorstelde kwam er pas echt ruimte en liep de bal goed rond. Mijn rugpijn is weg nu. Ik heb ook de workshop voor een soepele rug gedaan. Daar heb ik nog meer oefeningen geleerd die mijn rug prettig vinden. Die doe ik ook vaak. Ik voel het dan knakken en kraken, maar dat is wel een prettig gevoel. Het geeft ruimte.

Mijn iyengaryoga heb ik ingewisseld voor de zachtheid van de Tai chi en dat bevalt me heel goed. Bedankt Inge voor de liefdevolle manier waarop jij de lessen vorm geeft.

Erna

Groot compliment

Workshop Een soepele rug

 

 

 

 

 

 

Groot compliment voor de bijzondere en goed verzorgde workshop . Jou liefdevolle deskundigheid . Naast de oefeningen ben ik je dankbaar voor het delen van jou inzichten in het werken met chi en wat dit voor ons mensen kan doen. Schitterende ruimte in een geweldig huis , voelt goed. Ondanks dat ik al enkele jaren enthousiast chi neng beoefen weer enkele mooie pareltjes aan verdieping gekregen. SUPER een absolute aanrader.

Wilma

Een verwendag

Workshop Een soepele rug

 

 

 

 

 

Wat een professionele workshop! Zowel lerares Ping Dietrich-Shi, locatie en organisatie is perfect. Dit is echt een verwendag, niets aan je hoofd, je welkom voelen en jezelf mentaal en fysiek oppeppen. Al jaren volg ik de Chineng lessen van Inge, vertrouwd en persoonlijk. Vandaag heb ik gemerkt dat de kwaliteit van Inge niet veel onder doet van deze professionele leerkracht uit China. Alle oefeningen waren mij bekend en ik kon moeiteloos mijn ogen sluiten om me te concentreren. Het voelde zeer vertrouwd. Complimenten Inge!

Anneke Verhulst

Bruikbare en effectieve handvatten

Workshop Een soepele rug

 

 

 

 

 

De workshop ‘Een soepele rug’ geeft je bruikbare en effectieve handvatten voor thuis.Het zijn simpele bewegingen en Inge kan dit heel mooi overbrengen, zij is puur en de les is zo leuk omdat je voelt dat zij dit vanuit haar hart doet.

Dit was het Inge 😉 ik kan niet iets bedenken wat eventueel anders kan of wat ik mis.

Ik vind jouw verhalen rondom de houdingen echt een meerwaarde hebben. Dank je wel!
Liefs, Mary

Meer ontspannen en rustiger

Workshop Weg met schouderklachten

 

 

 

 

 

Het heeft bij mij heel goed geholpen. Ik merkte de 3 keer dat de workshop was al verschil in me schouder. Zelf ben ik ook meer ontspannen geworden vanbinnen en zo ook rustiger. Na ongeveer 2 jaar met de pijn gelopen te hebben vind ik het echt heel fijn dat het nu eindelijk verminderd kan worden. Ik zou het iedereen aanraden die schouderklachten heeft want het werkt echt.

Groetjes Nicole van de Heuvel

Inzicht en verlichting

Workshop Weg met schouderklachten

 

 

 

 

 

Ik heb onlangs de cursus nek schouders gevolgd bij Inge. Dit heeft me veel inzicht gegeven en verlichting van mijn nek schouder klachten.Het mooie is dat ik me bewuster ben geworden wanneer en hoe ik spanning zet op deze gebieden. Dat blijkt op de gekste momenten te zijn, waar eigenlijk geen spanning aan de orde is. Én……leren geen oordeel erover te hebben of weg willen werken, gewoon waarnemen en eraan werken dat het zachter wordt. Dit kan ik prima doen met de oefeningen die ik geleerd heb. Ze zijn laagdrempelig, heel rustig en makkelijk inpasbaar op de dag. Fijn in stilte of met rustige muziek op de achtergrond.

Aanrader dus !

Jet

 

 

Een heerlijke dag

Workshop Nature Taiji

 

 

 

 

 

Een heerlijke dag met een prachtige oefening, die door iedere deelnemer goed gevolgd kon worden (ook dankzij de prima uitleg van Inge), of je nu al kennis had van Taiji of niet. Zeker voor herhaling vatbaar en ik zie al uit naar de vertaling van de oefening en naar de driedaagse in januari!

Lieve chi-groet.

Henny van Duijn (Chi Neng) Qigong instructeur. www.chiforlife.nla

Hartverwarmende begeleiding

Workshop Nature Taiji

 

 

 

 

 

De kennismakingsdag met Nature Taiji was voor mij een heerlijke ervaring. We waren met een fijne groep, in een fantastische ruimte, en onder de hartverwarmende begeleiding van Inge. Ze heeft een prachtige manier van lesgeven, rustig van stem, een scherpe blik, en gracieus als een Zwaan in haar Bewegen. Nature Taiji is een  harmonieuze en balancerende vorm van Bewegen, een ontroerende mix tussen Qigong en Taiji, tussen stilte en beweging, tussen vorm en voelen. Ik vond het fijn dat we de ogen open hadden, dat gaf een sterke focus.

Nature Taiji gaf me heel veel goeie qi – aan het eind van de dag voelde ik me verkwikt en gevoed – in alle opzichten! Graag tot een volgende keer!

Hartelijke groet, Petra Kaemingk de Lange, Zhineng Qigong docent (www.qi-chang.nl)

Slapeloosheid, gewrichten-spier en hoofdpijnen

Basiscursus Chi Neng Qigong

 

 

 

 

 

Slapeloosheid, gewrichten-spier en hoofdpijnen spelen mij al jaren parten. N.a.v. positieve reacties van een vriendin die de eerste cursus bij Inge heeft gevolgd, begon ik hoopvol aan de 1e les. De nacht en de dag na de 1e les had ik erg veel pijn en was ik doormoe. Ik was verbaasd en ongerust over deze symptomen en vroeg me af wat ik ermee moest. Na heel veel water en elke dag de “Lift Chi Up Pour Chi Down” voelde ik me langzaam opknappen. Het viel niet mee om ondanks de pijn en vermoeidheid toch elke dag te oefenen maar omdat ik er toch vooruitgang in zag hield ik vol. Als het echt niet ging om de oefening fysiek te doen, visualiseerde ik de oefeningen. ook water drinken is heel belangrijk. Nu, na drie lessen mag het resultaat er zijn. Sinds de 1e les heb ik geen hoofdpijn en koude voeten meer gehad en heb ik elke nacht heerlijk doorgeslapen. Ik ga voor “de gong” met de hoop op nog meer vooruitgang want ik ben er inmiddels van overtuigd dat ik met Chi neng een positieve invloed kan uitoefenen op mijn welbevinden.

Ik wens iedereen die Chi neng beoefent net zo’n positief resultaat toe. ‘T is soms moeilijk om toch door te zetten als de klachten erger worden maar uiteindelijk word je doorzetten toch beloond met een vooruitgang.

Inge bedankt voor je lessen en enthousiasme en ik wens je veel succes in de Chi neng toe.

Groetjes, Els

iets unieks om te delen met vriendinnen

Workshop Verwendag

 

 

 

 

 

Onze vriendin Maartje was jarig. Maartje had een erg drukke periode achter de rug en wij als vriendinnen gingen in plaats van de standaard high tea, etentje of saunabon op zoek naar iets heel anders. Iets speciaals, iets uniek om te delen met vriendinnen. We kwamen bij Inge terecht.

We deelden ons idee voor een speciale middag en Inge heeft hiervan een “ZEN” vriendinnendag gemaakt. Samen werken aan Tai Chi, elkaar leren masseren en tussendoor wat kunnen kletsen met een kop heerlijke ontspanningsthee.

Wat was het een geslaagde dag!! Iets heel anders, iets wat je normaal niet deelt met vriendinnen maar wat juist zo leuk is om wel met vriendinnen te delen. Het was een succes, Maartje en wij hebben genoten van deze dag! Bedankt Inge!!

Elke

Vrij voelen

Workshop Taiji Ball

 

 

 

 

 

Voor mij was het een eerste kennismaking met Taiji. In een kleine groep nam Inge ons stap voor stap mee in de bewegingen van de Nature Taiji. Ze legt alles duidelijk uit, doet de bewegingen voor en houdt er rekening mee dat iedereen in de ruimte haar goed kan zien. In de week vooraf had ik een vrij intensieve behandeling aan mijn heup. Daardoor was het voor mij niet mogelijk om de hele dag te staan. Ik heb deze dag geleerd om mijn eigen gevoel te volgen en te accepteren dat dat goed is. Inge stelde mij op mijn gemak zonder er een punt van te maken. Ik deed de armbewegingen mee op een stoel, en kon me daarin vrij voelen.

Ik kijk terug op een heel fijne dag!

Dank je wel Inge, liefs Janneke

Hartelijke ontvangst en de persoonlijke aandacht

Basiscursus Zhi neng Qigong

 

 

 

 

 

Deze basiscursus is echt een aanrader. Door de hartelijke ontvangst, de persoonlijke aandacht en de sfeervolle ruimte, voelde ik me meteen op mijn gemak.

Op een rustige, duidelijke manier word je door de oefeningen en de achtergrondinformatie geleid en kom je tot rust.

Bedankt, Inge. We hebben elkaar alweer gezien tijdens een les en ik geef er graag gevolg aan, door bij een bestaande groep aan te sluiten.

Tot ziens!

Hella

 

Deze lessen hebben mij veel goeds gebracht

Tai Chi Qigong lessen

 

 

 

 

 

Hallo lezers,

Mijn naam is Christa Fredrix. Ik ben 62 jaar en volg sinds bijna 2 jaar tai chi lessen in Linden bij Inge.

Deze lessen hebben mij veel goeds gebracht.

 

In het begin was alles voor mij vreemd, ik was heel erg bezig om de oefening perfect uit te voeren en vergat een beetje om te genieten. Dat is nu duidelijk anders. Ik beleef heel veel plezier aan de lessen en heb echt een uurtje voor mezelf, zoals Inge meestal zegt.

 

Langzaam maar zeker krijg ik meer grip op mijn lichaam door de oefeningen. Ik leer veel sterke kanten kennen en minder sterke.

Door de oefeningen is mijn balans beter geworden en mijn concentratie. Ik merk dit dagelijks in de praktijk, bijvoorbeeld met mijn sokken aandoen. Ik ben beter in evenwicht.

Ook wordt steeds meer duidelijk wat mijn sterke kanten zijn en daar waar ik nog wat extra kan oefenen. Soms lukt een oefening beter met links dan rechts, of omgekeerd.

Door een betere concentratie, merk ik dat er een betere bewustwording optreedt in mijn dagelijkse bezigheden, zoals: houding, het verdelen van energie in de dag, evenwicht tussen rechts en links. Ik leer te luisteren naar mijn lichaam en dat ervaar ik als plezierig.

Ik voel steeds meer ontspanning bij mezelf en mijn stemming is constanter en ik ben soepeler.

Maar bovenal geven de lessen mij veel rust, ontspanning, plezier en geniet ik met volle teugen en hoop ik dit nog lang te kunnen blijven doen.

Groetjes, Christa.

 

 

Trots

Workshop Lesgeven aan senioren

 

 

 

 

 

Toch wel een beetje trots op de feed back van de cursisten “Lesgeven aan senioren” Hieronder enkele reacties:

17 oktober 2015

Ik vond de workshop fantastisch! Nog mooier dan ik had verwacht, omdat je ons van die mooie series hebt geleerd 😉 En de ‘loopjes’ vond ik ook fantastisch, zo meditatief, ik voelde mij zo goed toen ik dat deed.

In een paar zinnen Fantastische cursus! Inge laat zien dat je met rustige houdingen en series ook wat moois kan neerzetten. Deze cursus is zeker geschikt voor senioren, maar ik weet zeker dat ook niet-senioren dit leuk vinden. Wat een creativiteit in combinatie met haar kennis, wat weet zij veel. Dank je wel Inge en graag tot de volgende keer!

Wat was het een superdag. Leuk opgezet, goed afwisselend doordat we zelf ook oefeningen deden. Ik heb er zeker wat aan gehad om mijn lessen op te gaan zetten.Ik wil je bij deze de vragen beantwoorden van het formulier:

*De workshop heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan.*De oefeningen waren duidelijk, je speelde er prettig op in als het niet helemaal ging. Je reageerde erg prettig*De oefeningen waren duidelijk en prettig om te doen, mijn inziens voelde iedereen zich daar erg prettig bij*Misschien zou ik inderdaad een vervolg doen, maar dat weet ik pas als ik zelf bezig ben denk ik.*De prijs vond ik oke en betaalbaar.*De locatie was super,*Ik heb zo geen suggesties misschien nog wat oefeningen met de benen, voor als mensen zittend Qi-gongen*Ik zou de cursus zeker aanbevelen bij andere.

Inge bedankt voor de leuke, gezellige, positieve en leerzame dag,

Bij binnenkomst voelde het gelijk al goed, de sfeer de locatie en het ontvangst door jouw
zorgde daarvoor.
Dat is de hele dag ook zo gebleven, de goede uitleg hierbij en heerlijk ook veel doen, waarbij je niet
hoefde op te letten om dingen te gaan onthouden of op te schrijven want ook dat had je goed verzorgd
met de uitgebreide les, documentatie map die klaar lag.
De dag heeft mij een goede indruk gegeven van de mogelijkheden om met senioren te gaan oefenen,
met alle in en outs die je tijdens en na het oefenen meegaf.
Kijk met veel plezier terug op deze dag,  luisterend naar de heerlijke muziek.

2 juli 2015

Eigenlijk heb je niet zo veel aan mijn evaluatie (alleen een schouderklopje voor jezelf, maar weinig verbeterpunten), want ik vond het in een woord “fantastisch”, fijne opbouw, goede afwisseling bewegen-theorie, leerzame achtergrondinformatie, duidelijke syllabus.De workshop was heel leerzaam en jij brengt het ook heel prettig. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk. En ik kon ook van gedachte wisselen met jou tijdens de lunch, dat was ook fijn. Ik had toch vragen en daar heb ik antwoord op gekregen. Heel erg bedankt en zeker tot ziens!Deze cursus is echt prima zo. Je bent een fantastische docent! Rustige opbouw, aandacht met een studiemap. Ook echt goed verzorgd!

Respect & waardering“Ik heb de workshop “lesgeven aan senioren”gevolgd bij Inge Duyts. Het heeft me verbaasd over hoeveel er mogelijk is “vanaf de stoel”. Ik heb het ervaren als een bijzonder leerzame dag. En ook een heel ontspannen dag waarin ikzelf de oefeningen heel fijn vond. De rust en de fijne sfeer die Inge weet te creëren maakte het tot een heerlijke, ontspannen en blije dag. Echt een aanrader”.

De workshop “LES GEVEN AAN SENIOREN” door Inge Duyts krijgt van mij een 10 met een griffel. Wat heb ik genoten van de waardevolle oefeningen en informatie. Het werk wat Inge heeft gestoken in het schrijven van een duidelijke hand-out is een geweldige ondersteuning na de workshop om alles nog eens te herhalen.“Les Geven aan Senioren” bij studio Neem Tijd is een must voor iedere Qigong instructeur.

  • Tarieven workshops

    Privé sessies Lekker Slapen€165,00
    Privé sessies Schouderklachten€165,00
    Workshop Zhi Neng Qigong€69,90
    Eendaagse workshop€110,00

Chinese wijsheid: Zelfs een mars van duizend mijl begint met de eerste stap
LAU TSE (570-490 V.C.) - Chinees filosoof